Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 september 2006

Fietsster veroorzaakt aanrijding en raakt gewond

Enschede

Een 66 jarige vrouw uit Wilndorf (D) raakte op donderdag 7 september gewond bij een ongeval op de Winterweg in Enschede. De vrouw fietste om 10.00 uur vanuit het centrum het kruispunt Winterweg/Gronausestraat op en wilde linksaf slaan. Zij zag hierbij een 20 jarige jongen uit Enschede die over de Gronausestraat fietste over het hoofd en kwam met hem in aanrijding. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Een ambulance vervoerde het slachtoffer met onbekend letsel naar het ziekenhuis. (06-114170)

Vrouw gewond na aanrijding

Enschede

Op donderdag 7 september vond om 20.45 uur een aanrijding plaats tussen een auto en fietsster op de Burgemeester M Van Veenlaan in Enschede. Een 55 jarige vrouw fietste vanuit de richting van het centrum over de Burgemeester M Van Veenlaan. Ter hoogte van de Wethouder Soetkouwstraat werd zij aangereden door een auto die linksaf wilde slaan. De vrouw schoof over de motorkap van de auto en raakte gewond. De 53 jarige Enschedese automobilist verklaarde de fietsster niet gezien te hebben Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (06-114531)

Twee mannen aangehouden na aantreffen hennepplantage

Enschede

Surveillerende politieagenten stuitten op donderdag 7 september op een hennepplantage en hielden vervolgens twee mannen aan. De agenten zagen om 14.10 uur de deur van een woning aan de Windbrugstraat in Enschede openstaan en namen een kijkje. Op roepen van de agenten kwamen er plotseling twee mannen tevoorschijn die zich zenuwachtig gedroegen. De agenten vertrouwden het niet en namen een kijkje op de bovenverdieping. Daar troffen zij een in werking zijnde hennepplantage aan. Alle goederen die noodzakelijk zijn om een hennepplantage te runnen werden in beslag genomen en net als de 190 aangetroffen planten vernietigd. De twee mannen, beiden 25 jaar en inwoners van Bersenbruck (D), zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. In belang van het onderzoek zijn de twee mannen later op de dag in verzekering gesteld. Onderzoek zal moeten uitwijzen of de twee verdachten betrokken zijn geweest bij het runnen van de hennepplantage en de verkoop van hennep. (06-114401)

Jongen aangehouden na mishandelen security medewerker

Almelo

De politie hield op donderdag 7 september om 21.35 uur een 15 jarige Almeloër aan op het Waagplein in Almelo. De jongen was met een stel vrienden op de kermis en kreeg bij de botsauto's ruzie met een andere groep. Security medewerkers zagen dat de 15 jarige een jongen een vuistslag gaf. Ze begaven zich naar de groep en namen de 15 jarige mee om escalatie te voorkomen. Plotseling wist de 15 jarige los te komen waarna hij een security medewerker in zijn gezicht sloeg. De politie werd gebeld en hield de 15 jarige aan. De verdachte bleek achter zijn broeksband een mes bij zich te dragen. Hij is voor verhoor opgesloten. De security medewerkder heeft aangifte van mishandeling gedaan. De politie heeft de ouders van de minderjarige verdachte in kennis gesteld en maakt proces-verbaal op. (06-114542)

Fietser krijgt geen voorrang en wordt aangereden

Hellendoorn

Een 59 jarige fietser uit Hellendoorn raakte op donderdag 7 september om 08.30 uur gewond op de Ninaberlaan in zijn woonplaats. De man fietste over de Ninaberlaan en kwam uit de richting van de Reggeweg. Ter hoogte van de Dorpsstraat werd hij aangereden door een 33 jarige automobiliste uit Dalfsen die hem geen voorrang verleende. Het 59 jarige slachtoffer kwam ten val en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-114125)

Politie houdt verdachte van mishandeling jongen aan

Holten

De politie heeft op vrijdag 8 september om 00.35 uur op een 18 jarige jongen uit Holten aangehouden. De jongen had eerder op de avond in de feesttent op de Dorpsstraat in Holten een 16 jarige jongen uit Hazerswoudedorp mishandeld. Het slachtoffer had in de tent woorden gekregen met een groep jongens. Een van de jongens sloeg hem op zijn hoofd en zat het slachtoffer achterna toen hij de tent uitvluchtte. Buiten werd hij nogmaals mishandeld. Het slachtoffer wist te ontkomen en werd door de inmiddels gewaarschuwde politieagenten op de Tuinstraat aangetroffen. Het slachtoffer stapte bij de agenten in de auto en gaf het signalement van de dader. Op de Larenseweg zag het slachtoffer de dader lopen. De 18 jarige werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie maakt proces-verbaal op. (06-114569)

Getuigenoproep

Enter

Op donderdag 7 september om 07.45 uur vond een aanrijding plaats tussen een fietser en een scooter op het fietspad gelegen aan de Rijssensestraat in Enter. De 12 jarige fietser reed in de richting van Rijssen en werd ter hoogte van de Jagersweg ingehaald door een scooter. Bij het inhalen werd hij aangereden door de scooter en kwam ten val. Hij liep schaafwonden op en zijn fiets raakte beschadigd. De scooterbestuurder stopte niet en reed verder in de richting van Rijssen. Zowel het slachtoffer als een getuige hadden een deel van het kenteken genoteerd. Het kenteken zou beginnen met 2 H F. De scooterbestuurder droeg donkere kleding. De politie heeft een onderzoek ingesteld en roept getuigen die weten wie de scooterbestuurder is zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-114139)

Noot:
Sonja Eerhard: 053-4555588