Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer botst tegen boom bij wisselen CD

Publicatiedatum: 8-9-2006 11:55:51

Wageningen - Op de Ritzema Bosweg in Wageningen is in de nacht van donderdag op vrijdag een 39-jarige Arnhemse automobilist tegen een boom gebotst. De man liep daarbij een hoofdwond op en moest voor controle naar het ziekenhuis. De auto van de Arnhemmer raakte zwaar beschadigd. Volgens de verklaring van de Arnhemmer zou hij tijdens het rijden een CD gewisseld hebben. Daardoor raakte zijn wagen uit koers waarna hij in de berm een paal omver reed en tegen een boom botste. Door de klap werd zijn wagen naar de andere kant van de weg geslingerd en kwam daar in de berm tot stilstand. Door de politie was wel drankgebruik geconstateerd maar na onderzoek bleek de man de strafbare limiet niet te hebben overschreden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doorwerther opgepakt na nachtelijke bedreiging

Publicatiedatum: 8-9-2006 11:55:13

Doorwerth - De politie van Renkum heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Van der Molenallee in Doorwerth een 34-jarige inwoner aangehouden wegens bedreiging. De man zou rond twee uur 's nachts zonder aanleiding een 26-jarige plaatsgenoot hebben aangevallen en bedreigd. Het slachtoffer wist de man van zich af te houden en de politie te waarschuwen. Die trof het duo nog op straat aan. De 34-jarige man bleek slechts gekleed in ondergoed. Volgens het slachtoffer was de man plotseling tussen twee flats aan de Dillenburg de rijbaan opgelopen toen het slachtoffer daar op de fiets passeerde. De 34-jarige Doorwerther is ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barneveldse loopt hoofdwond op bij ongeval

Publicatiedatum: 8-9-2006 11:39:53

Barneveld - Een 28-jarige vrouw uit Barneveld heeft donderdagavond een hoofdwond opgelopen nadat ze op de Thorbeckelaan in haar woonplaats betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw reed omstreeks tien uur over het fietspad langs de Thorbeckelaan. Ter hoogte van de kruising met de Gasthuisstraat kwam het tot een aanrijding met een auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Arnhem. Volgens getuigen zou de vrouw door rood licht gereden zijn. De automobilist had verklaard bij groen licht vanaf de Gasthuisstraat de kruising te zijn opgereden. De vrouw bleek na de aanrijding gewond. Personeel van een gewaarschuwde ambulance konden haar ter plekke behandelen en brachten haar thuis. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerkers opgepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 8-9-2006 11:39:24

Voorthuizen - Twee Nijkerkers van 20 en 22 jaar zijn donderdag door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal in Voorthuizen. De twee zouden onder meer parfum hebben gestolen bij een zaak aan de Hoofdstraat. Na ontdekking gingen de twee ervandoor, op de hielen gezeten door het winkelpersoneel. De mannen konden in eerste instantie echter ontkomen. Gewaarschuwde agenten troffen op de Overhorsterweg de 22-jarige lopend aan. De 20-jarige bleek er met een auto vandoor en werd later op zijn huisadres aangetroffen. De 20-jarige is na verhoor naar huis gestuurd en kan een dagvaarding verwachten. De 22-jarige Nijkerker is in verzekering gesteld; hij wordt ook nog verdacht in een andere zaak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---