Gerechtshof Arnhem


Internettoegang voor advocatuur in Paleis van Justitie Arnhem

In de Advocatenkamer van het Paleis van Justitie in Arnhem is met ingang van 8 september 2006 een computer met internettoegang beschikbaar. De rechtbank en het gerechtshof Arnhem willen hiermee een extra service bieden aan de advocatuur.

De computer kan gebruikt worden om, in afwachting van een zaak, nog even iets op internet op te zoeken of om contacten te onderhouden. E-mailen is mogelijk via webmail. Op de computer is de meest gangbare software geïnstalleerd, waaronder Microsoft Office 2003 met daarin onder meer de programmaâs Word en Excel. Via een USB-poort kunt u documenten opslaan op uw eigen geheugenstick. Aan het gebruik van de computer zijn geen kosten verbonden.

Het beschikbaar stellen van het internetsysteem is een experiment van de rechtbank en het gerechtshof. Begin maart 2007 wordt het experiment geëvalueerd. Daarna besluiten de besturen van de rechtbank en het gerechtshof of de voorziening wordt gehandhaafd. Voor het gebruik van de computer is een Gedragscode opgesteld.

Naast deze internetvoorziening staan er in de Advocatenkamer vanaf september ook een fax en een kopieermachine en zijn er extra stopcontacten aangebracht.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 8 september 2006 Naar boven