Vlaamse Overheid

Verhoogde eindejaarspremie voor meer dan 35.000 werknemers uit de private welzijnssector

Meer dan 35.000 personeelsleden uit de private welzijnssector krijgen een verhoogde eindejaarspremie. Het is één van de maatregelen uit het akkoord voor de welzijnssector. Daarnaast krijgt de welzijnssector ook meer middelen voor opleiding en versterking van het management. Werknemers in de gezinszorg krijgen een tussenkomst in hun vervoerskosten.

De publieke welzijnssector zal op dezelfde wijze gebruik kunnen maken van deze verhoogde financiering door de Vlaamse Overheid. De Vlaamse Regering keurde vandaag de financiering van deze maatregelen goed. De uitvoering van dit akkoord is één van de inspanningen van de Vlaamse Regering voor meer zorg, meer jobs, en meer kwaliteit.

Vlaams minister van Welzijn Inge Vervotte: "De komende jaren is een verdere groei van het aanbod in de nonprofit en social profit noodzakelijk. Daarvoor moeten we ook de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden in de sector aantrekkelijk houden."

Verhoogde eindejaarspremie
Werknemers uit de private sector krijgen, via een groeipad, een verhoging van hun eindejaarspremie met 360 euro, plus 1,02% van hun jaarwedde.

Dit nieuwsbericht bevat een tabel. Die kan hier niet worden weergegeven. U kunt hem wel raadplegen op het volgende webadres:http://www.vlaanderen.be/servlet/Satellite?cid=1157688026779&pagename=nieuwsberichten%2FNB_Nieuwsbericht%2FNieuwsbericht

Voor deze maatregel is 55 miljoen euro uitgetrokken.

Kilometervergoeding
Werknemers in de gezinszorg krijgen vanaf januari 2006 minimaal 0,197 euro per gereden kilometer.

Kwaliteitsverbetering
Voor het luik 'kwaliteitsverbetering' wordt 32,15 miljoen euro vrijgemaakt (gradueel opgebouwd vanaf 2006). De voorzieningen kunnen deze middelen inzetten voor o.m. ruimere opleidingsmogelijkheden voor hun personeel en versterking van het management.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Dhr. Hans Seeuws, woordvoerder van minister Vervotte Tel.: 02 552 64 00
Gsm: 0476 32 30 30
E-mail: persdienst.vervotte@vlaanderen.be

Lees meer op: http://www.vlaanderen.be/servlet/Satellite?cid=1157688026779&pagename=nieuwsberichten%2FNB_Nieuwsbericht%2FNieuwsbericht