1e persbericht van vrijdag 8 september 2006

Eindhoven, 08-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan voor bedreigen politie-agent

De politie heeft vrijdagochtend rond 3.00 uur een man van 33 jaar uit Veldhoven aangehouden op het Stratumseind. Surveillerende agenten zagen de man lopen en wisten dat hij werd gezocht voor het bedreigen met de dood van politiemensen. Dat gebeurde vorige week vrijdag rond 2.45 uur op t College. De man kon toen niet worden aangehouden, maar dat lukte vanmorgen wel. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie arresteert drie verdachten van winkeldiefstal

De politie heeft donderdagmiddag rond 17.30 uur twee mannen (18 en 24 jaar) uit Polen en een 23-jarige Poolse vrouw aangehouden op de Piazza. Ze worden ervan verdacht dat ze kort daarvoor bij een winkel aan de Piazza enkele broeken wilden stelen. De 18-jarige man had de broeken in een zogenoemde geprepareerde tas gedaan. Hij wilde de winkel ongezien uitlopen, maar omdat de tas niet goed geprepareerd was, ging het alarm af. De twee andere verdachten zijn aangehouden omdat onderzocht wordt of ze met de diefstal te maken hebben. Het drietal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie pakt twee mannen op voor beroving

De politie heeft vrijdag rond 4.15 uur op de Boschdijk twee 18-jarige mannen uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor kregen agenten de melding dat een 18-jarige man uit Paterswolde onder bedreiging van een mes van zijn fiets beroofd was op de Kruisstraat. Dit zou zijn gebeurd door twee mannen die weggefietst waren in de richting van het centrum. Op de Boschdijk troffen agenten twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden waarop beiden werden aangehouden. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in van automobilist

De politie heeft donderdag rond 22.00 uur op de Hastelweg een 53-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Surveillerende agenten zagen haar rijden met de mistachterlichten van haar auto aan. Bij controle bleek zij alcohol gedronken te hebben. De vrouw is overgebracht naar het bureau. Zij blies een alcoholpromillage van 2,20. Haar rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Best / Eindhoven: Politie arresteert man voor mishandeling

De politie heeft donderdag rond 20.45 uur in zijn woning in Strijp een 30-jarige man aangehouden. De man zou kort daarvoor een 42-jarige man uit Best bij diens woning mishandeld hebben. De man uit Best zou in zijn gezicht geslagen zijn door de man uit Eindhoven. Een en ander zou te maken hebben met een conflict in de relationele sfeer. De Eindhovenaar is aangehouden en ingesloten.

Leende: Politie houdt man aan na achtervolging

De politie heeft donderdag rond 16.45 uur op de Valkenswaardseweg een 35-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Agenten zagen de bestuurder op de Luikerweg rijden terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. Tijdens een achtervolging negeerde de automobilist een rood verkeerslicht en veroorzaakte hij een aanrijding met een andere auto. Andere weggebruikers moesten voor de bestuurder uitwijken. De politie heeft uiteindelijk de man tot stoppen kunnen dwingen op de Valkenswaardseweg. De verdachte was onder invloed van alcohol en drugs. Hij wilde niet mee werken aan een bloedproef. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft donderdagmiddag tussen 14.45 en 17.00 uur op de Run 5300 een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 860 voertuigen gecontroleerd, waarvan 185 bestuurders een bekeuring kregen. De hoogst gemeten snelheid van een motorrijder is 118 km p/u. Van alle gecontroleerde autos was de hoogst gemeten snelheid 109 km p/u. De maximaal toegestane snelheid is 50 km p/u.

Bladel: Politie houdt man aan voor wapenbezit

De politie heeft vrijdag rond 4.00 uur in zijn woning een 41-jarige man uit Bladel aangehouden. Even daarvoor kreeg de politie een melding dat een persoon zich van het leven wilde beroven. Via de meldster kon de politie naar het adres gaan waar de man zich op dat moment bevond. Toen de politie ter plaatse kwam was de man ongedeerd. In de woning vond de politie diverse wapens en munitie. De man is hiervoor aangehouden en ingesloten.