Openbaar Ministerie

Aanhoudingen in moordzaken

Utrecht, 8 september 2006

Vandaag zijn twee spraakmakende zaken waarin het gaat om moord pro forma behandeld door de Utrechtse rechtbank en aangehouden tot november.

De ene zaak betreft een schietpartij in Amersfoort op 25 maart 2006, die tot grote commotie leidde in de stad. Op de zitting werd de stand van het onderzoek besproken. Er komen nog aanvullingen op het eindverbaal zoals telecomgegevens, uitwerkingen van verhoren en de resulaten van DNA-onderzoek. Ook relevante fragmenten uit dagboeken zullen worden toegevoegd. Daarnaast wordt de rapportage van reclassering nog verwacht en vorderde de officier een aanpassing omschrijving tenlastelegging in die zin dat het voorhanden hebben van een start/alarmpistool wordt toegevoegd. De behandeling wordt vervolgd op 2 en 3 november, om 10.00 uur, samen met de medeverdachte.

De andere zaak betreft een 44-jarige verdacht uit Baarn die ervan wordt verdacht op 14 maart 2006 zijn echtgenote met messteken om het leven te hebben gebracht. Noch de verdachte, noch zijn advocaat waren ter zitting aanwezig. Deze zaak wordt voortgezet en inhoudelijk behandeld op 8 november om 10.00 uur.
Verklaar jargon

---