AutoRai

Mazda3 MPS voor 34.595 euro

(9/8/2006)
Mazda heeft de prijs bekend gemaakt voor het topmodel uit de nieuwe Mazda3 range, de Mazda3 MPS. Deze âhot hatchâ is met zân 260 pk op dit moment de best presterende sportieve auto in de compacte klasse met voorwielaandrijving en zal in Nederland te koop zijn voor 34.595 euro, inclusief BTW en BPM.
De geheel nieuwe Mazda3 MPS voert het modellengamma van de nieuwe Mazda3 aan, die sinds vorige week bij alle Mazdadealers in Nederland staat. Nog geen twee maanden na het Europese debuut van de Mazda6 MPS lanceerde Mazda tijdens de Salon van Genève in maart dit jaar het tweede model uit zijn sportieve MPS-serie. De Mazda3 MPS beschikt over de onmiskenbare MPS-stylingdetails, die zorgen voor een stijlvolle en tegelijk stoere en sportieve uitstraling.

De Mazda3 MPS is voorzien van Mazdaâs 2.3-liter DISI* turbobenzinemotor en voorwielaandrijving. De motor levert 191 kW/260 pk bij 5.500 t/min en een maximumkoppel van 380 Nm bij 3.000 t/min. De auto heeft een topsnelheid van 250 km/uur en accelereert in 6,1 seconden van 0-100 km/uur. Daarmee is de Mazda3 MPS op dit moment de krachtigste en snelste compacte âhot hatchâ met voorwielaandrijving.

Dankzij de stijvere carrosserie en het aangepaste onderstel staat de Mazda3 MPS garant voor superieure rijeigenschappen. Met een aantal aanpassingen werd het overhellen van de carrosserie met 60% teruggebracht ten opzichte van de standaardversie van de nieuwe Mazda3. De directe inspuiting geeft de Mazda3 MPS niet alleen veel vermogen, maar zorgt er ook voor dat de motor voldoet aan de Euro IV emissienormen en dat het brandstofverbruik gezien de prestaties bijzonder laag ligt.

De Mazda3 MPS kent een drietal opties: metallic lak, een Bose^(TM) audiosysteem en een DVD navigatiesysteem. Het Bose^(TM) audiosysteem bestaat uit een highpower 222W digitale versterker die speciaal voor de Mazda3 is ontwikkeld. Deze houdt rekening met details, zoals de akoestische verschillen tussen de deels lederen stoelbekleding en de overige bekleding van het interieur. Het speciaal voor de Mazda3 ontwikkelde 7-luidspreker systeem zorgt voor een bijzonder hoge kwaliteit van het geluid.


* DISI: Direct Injection Spark Ignition (directe benzine inspuiting)

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster