Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (8/9)

TILBURG, 8 september 2006

Ernstig eenzijdig verkeersongeval in Udenhout

UDENHOUT: Vanmorgen is omstreeks 05.15 uur een 22-jarige man uit Berkel Enschot zwaar gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Berkhoek. Het slachtoffer reed in zijn auto over de Berkhoek vanuit Berkel-Enschot in de richting van Udenhout. Bij het nemen van een bocht naar links is hij vermoedelijk de macht over het stuur verloren, waarna hij met zijn voertuig tegen een boom aan de linkerzijde van de weg tot stilstand is gekomen. Het slachtoffer zat bekneld. De brandweer heeft het voertuig open geknipt waarna in samenwerking met de ambulanceverpleegkundigen van de GGD de bestuurder rechtstandig uit het voertuig is gehaald. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Elisabethziekenhuis. Zijn toestand is zorgelijk.

Politie waarschuwt
Tilburger verliest gevaarlijke medicijnen voor kinderen

TILBURG: Een 30-jarige Tilburger is gisteren een donkerblauwe sporttas verloren, waarin naast kleding diverse medicijnen zaten zoals Methadon, Ceresta en Concerta. Zeker in combinatie met elkaar gebruikt zijn de medicijnen gevaarlijk voor kinderen. De Tilburger wist alleen te vertellen dat hij zijn tas kwijtgeraakt moest zijn in Tilburg Noord of in de Binnenstad. De politie vraagt de eventuele vinder van de tas contact op te nemen via 0900-8844.

Politie op zoek naar straatrovers

TILBURG: een 13-jarige Tilburgse jongen is gistermiddag omstreeks 15.20 uur op de Spoordijk door twee nog onbekende jongens beroofd van zijn MP3-speler, GSM-telefoon en pet. De jongen fietste in de richting van de ringbaan Oost over het fietspad naast het spoor. Twee knapen kwamen hem tegemoet gefietst en dwongen hem tot stoppen door midden op de rijbaan te gaan staan. Een van de rovers sloeg hem tegen zijn linkerschouder aan. Het slachtoffer voelde zich erg bedreigd door het duo. Ze dwongen hem zijn telefoon, Mp3-speler en pet af te geven. De daders zouden een blanke jongen van circa 12 jaar oud zijn met kort krullend bruin haar en een circa 14-jarige blanke jongen met donkerblond glad haar. Het slachtoffer vertelde dat ook een volwassen man, mogelijk een onderwijzer, over het fietspad reed en dat deze de jongens ook gezien moet hebben. De politie is op zoek naar deze en andere getuigen van deze straatroof. Er kan gebeld worden op nummer 0900-8844.

45 bekeuringen bij verkeerscontrole in Tilburg Noord en Berkel-Enschot

TILBURG: Het politieteam van Tilburg Noord heeft gisteren op verschillende locaties in het werkgebied, zoals de Bosscheweg en de Nieuwe Bosscheweg in Tilburg en de Durendaelseweg en de Enschotsebaan in Berkel-Enschot verkeerscontroles gehouden. Daarbij werd onder meer gecontroleerd op het dragen van de autogordels, niet handsfree bellen, rood licht, alcohol en snelheid. Er werden in totaal 45 bonnen uitgedeeld. Met deze acties wil het politieteam de verkeersveiligheid in het gebied verbeteren. Ook werden drie gesignaleerde personen aangehouden.

· In Tilburg werden op de Bosscheweg en Jules Verneweg zestien personen vanwege het niet dragen van een auto gordel bekeurd. · In Berkel-Enschot kregen op de Enschotsebaan en Durendaelseweg achttien bestuurders een bon omdat ze te hard reden. Twee personen kregen een bekeuring omdat ze het overige verkeer met lichtsignalen waarschuwden voor de snelheidsmeting.
· In de avond heeft er een algemene controle plaats gevonden op het Verdiplein. Een negental personen zijn bekeurd op het niet dragen van de autogordel, twee personen hadden nog een niet onherroepelijk vonnis openstaan en één persoon is aangehouden voor een vonnis van 444,00 euro. Nadat hij dit bedrag betaald heeft, is hij weer in vrijheid gesteld.
· Op de Vlashoflaan heeft verder een alcoholcontrole plaats gevonden. Vijftig bestuurders hebben moeten blazen. Geen van de bestuurders had alcohol gedronken.
· Op het parkeerterrein rond de twee flats aan de Sweelincklaan zijn al de daar geparkeerde auto's gecontroleerd of deze afgesloten waren. Van de circa honderd 100 auto's bleek slechts één wagen niet afgesloten te zijn.

Politie haalt bromfiets van de weg

GOIRLE: De politie heeft gistermiddag op de Tilburgseweg een 15-jarige jongen uit Goirle met zijn bromfiets staande gehouden. De bestuurder werd gecontroleerd omdat hij geen helm droeg. Verder bleek hij niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Ook was de tweewieler niet verzekerd. Tevens bleek de bromfiets opgevoerd te zijn. Het voertuig had een vermogen van 1.8 Kw/h wat overeenkomt met een snelheid van 76 km / uur. De knaap heeft voor alle door hem gemaakte overtredingen een bekeuring gehad. Bovendien is zijn bromfiets uit het verkeer genomen.

Brand in leegstaande woning

TILBURG: Gisteravond heeft omstreeks 18.40 uur brand gewoed op de 1^e verdieping van een leegstaande woning aan de St. Pieterstraat. In de slaapkamer aan de achterzijde was brand ontstaan. De brandweer heeft het brandje geblust. In het pand is eerder een hennepkwekerij ontdekt. Nu was dit echter niet het geval. De woning is ook niet meer aangesloten op stroom en gas. Volgens buurtbewoners staat het pand al twee maanden leeg. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Aanhouding voor belediging

TILBURG: De politie heeft omstreeks 23.00 uur op de Sibeliusstraat een 38-jarige Tilburger aangehouden die de agenten beledigde. Na zijn arrestatie werd hij in de politieauto geplaatst. Hij begon daarop op een van de agenten te slaan. Hij werd onder controle gebracht en geboeid. Tijdens het vervoer bleef hij de agenten bedreigen en beledigen.

De politie was ter plaatse gegaan omdat een groep personen voor de deur van een woning zou staan omdat ze het niet eens waren met een aangifte die de bewoner had gedaan. Een 36-jarige vrouw had bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. Zij verklaarde dat zij een jongen uit de buurt had vastgepakt toen die met een steen naar een andere jongen gooide. Zij had hem thuis afgeleverd waarna ze ruzie kreeg met de ouders van deze knaap. Daarbij was ze ook bedreigd. Later op de avond moest de politie ter plaatse komen omdat kennelijk sympathisanten van de andere partij verhaal kwamen halen. Daarbij is de 38-jarige Tilburger dus aangehouden.

Vier arrestaties tijdens horecatoezicht

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht in het Tilburgs uitgaanscentrum hebben vannacht vier arrestaties verricht.

· Een 17-jarige Tilburger werd omstreeks 01.00 uur op het Piusplein aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling, die de nacht van woensdag op donderdag werd gepleegd. De verdachte zou samen met een maat een zwerver hebben mishandeld. Een portier kwam voor de zwerver op en werd toen zelf door het duo aangevallen. Hierbij kreeg hij een steen tegen zijn hoofd, waardoor hij een verwonding aan zijn neus opliep. Het onderzoek naar de andere verdachte loopt nog.
· Een 34-jarige Tilburger en een 42-jarige plaatsgenoot zijn op het Piusplein omstreeks 01.15 uur aangehouden omdat ze fietsen aan het vernielen waren. Agenten zagen dat de verdachten opzettelijk tegen de daar gestalde rijwielen aan het trappen waren.
· De politie heeft omstreeks 04.00 uur op het Piusplein een 22-jarige Tilburger aangehouden die het nodig vond agenten te beledigen. Hij werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk