Gemeente Hulst


Persbericht - 08.09.2006

Sanering Houtenkwartier

Medio oktober 2006 wordt gestart met de bodemsanering aan het Houtenkwartier te Hulst. De vervuilde grond wordt ter plaatse weggehaald. Daarnaast wordt de restverontreiniging middels het reinigen van het grondwater aangepakt. Voorafgaand aan de saneringswerkzaamheden gaat Delta NV in een gedeelte van het Houtenkwartier de water- en de gasleiding vervangen.

Ten behoeve van de bodemsanering dient er eerst schone bovengrond ontgraven te worden. Deze wordt tijdens de werken opgeslagen op het Nassaubolwerk te Hulst. De vervuilde grond wordt afgevoerd naar een reinigingsinstallatie. Deze grond komt niet meer terug op de betreffende locatie. De werkzaamheden worden onder archeologische begeleiding uitgevoerd. Naar verwachting is de sanering eind november 2006 afgerond.

Het Houtenkwartier wordt tijdens de saneringswerkzaamheden afgesloten voor het verkeer. Ter plaatse worden wegomleggingen aangegeven. Alle panden aan het Houtenkwartier blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Op de locatie van het voormalige Houtenkwartier is een nieuwbouwproject voorzien. Dit wordt gerealiseerd door de Woonstichting Hulst en omvat 21 huurappartementen.

Om de omwonenden nader te informeren over de op stapel staande werkzaamheden aan het Houtenkwartier, vindt op woensdag 27 september 2006 een informatiebijeenkomst plaats in het stadhuis te Hulst.
---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl