Openbaar Ministerie

Verdachten van brandstichtingen aangehouden

Den Haag, 8 september 2006

De politie Hollands Midden heeft deze week twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van brandstichtingen. Het gaat om een 21-jarige man uit Weteringbrug en een 20-jarige man uit Roelofsarendsveen. De verdachte uit Weteringbrug is donderdag 7 september voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De rechter-commissaris toetst vandaag de voorlopige hechtenis van de tweede verdachte.

De politie onderzoekt of de verdachten verantwoordelijk zijn voor ongeveer 35 branden in schuurtjes die sinds 2004 hebben plaatsgevonden in Oude Wetering, Roelofsarendsveen, Rijpwetering, Leimuiden en Weteringbrug. Meestal ging het om schuurbranden. Een aantal van deze schuren werden volledig door het vuur verwoest, andere liepen behoorlijke schade op. Bij sommige branden liepen huizen en de bewoners daarvan gevaar en veroorzaakte het vuur schade aan andere goederen.

Het is niet uitgesloten dat de branden ook door nog andere mensen dan de nu aangehouden verdachten zijn gesticht, het onderzoek van de politie duurt daarom nog voort.
Verklaar jargon

---