Psycho-medisch centrum Parnassia

05.09.2006
Benefietconcert Di-rect bij Parnassia

Di-rect zet zich in voor Stichting Bloeiend Parnassia en geeft 7 september aanstaande een wervelend concert op het terrein van Parnassia. Di-rect overhandigt na het optreden een cheque van EUR 33.909 aan Betty Kooijman, directeur Wonen Parnassia, voor de totstandkoming van een dierenpension voor huisdieren van tijdelijk opgenomen patiënten. In het najaar wordt de eerste paal geslagen. Het dierenpension verlaagt de drempel om opgenomen te worden omdat patiënten zich geen zorgen meer hoeven te maken over het gemis en verzorging van hun huisdier.

Met dit concert sluit Bloeiend Parnassia het oude goede doel dierenpension af en geeft het startschot voor het nieuwe goede doel Muziekproject voor patiënten met een startbedrag van

EUR 20.000 en de uitreiking van een gesigneerde gitaar door Di-rect. Kaarten voor het benefietconcert waren al na twee dagen uitverkocht.

Nieuw goed doel laat patiënten hun muziekhobby behouden

Veel (ex-)patiënten hebben als hobby muziek en willen graag spelen in een bandje, een orkest en/of zingen in een koor. Deelname aan gewone muziekverenigingen is vaak niet haalbaar waardoor patiënten niet toekomen aan gezamenlijk muziek maken. Het muziekproject stimuleert patiënten hun muziekhobby te blijven uitoefenen en biedt onder andere muzieklessen, oefenruimtes, aanschaf van instrumenten en coaching bij optredens. Op deze manier werkt men ernaartoe alsnog de overstap te maken naar bestaande koren, bands of muziekscholen.

Stichting Bloeiend Parnassia

Kijk voor meer informatie op Bloeiend Parnassia.