Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Apeldoorn - Tweetal aangehouden na poging inbraak         |
De politie heeft donderdagmiddag (07-09) 2 jongen aangehouden die geprobeerd hadden in te breken in een flatwoning. Na verhoor zijn beide jongens (15 en 16 jaar) aan hun ouders overgedragen.

Rond 16.00 uur kwam de melding binnen dat in een flatgebouw aan de Thannhauserstraat te Apeldoorn 2 jongens over de diverse galerijen liepen en woning bekeken. Er werden aan deuren gevoeld en gekeken of er ramen open stonden.

Bij aankomst van de politie bleken beide jongens al door de aanwezige huismeester te zijn aangehouden en zij werden aan de politie overgedragen.

Uit het verhoor en onderzoek bleek dat de jongens een leegstaande flatwoning binnen wilden gaan om te kijken. Hiervoor hadden zij gereedschap bij zich om een raam of deur te kunnen forceren. Er is proces-verbaal tegen beide jongens opgemaakt.

|2    |Apeldoorn - Caféganger aangehouden voor vernieling.       |
De politie heeft afgelopen nacht (5/9) rond 00.50 uur bij een horecazaak aan de Hoofdstraat een 22 jarige man aangehouden wegens vernieling en mishandeling.

De eigenaar hield aanvankelijk de bezoeker zelf aan en moest hem in bedwang houden in afwachting van de komst van de politie. Hierna werd de bezoeker aan de politie overgedragen. Het bleek te gaan om een 22 jarige man uit Duiven. In het café zou hij een schilderij hebben vernield en de eigenaar een vuistslag hebben gegeven.

De man bleek militair te zijn en is overgedragen aan de Koninkllijke Marechaussee.

|     |Kootwijk -  Ongeval op A-1, bestuurder onder invloed.     |
Op de A1 nabij de afslag Kootwijk (rijrichting Deventer ) raakte afgelopen nacht (8/9) omstreeks 03.00 uur een personenauto van de weg. De bestuurder bleek onder invloed.

Ter plaatse troffen agenten een personenauto in de berm naast de rijbaan aan. De voorzijde van deze auto wees de verkeerde richting op. In de auto werd een 24-jarige man uit Scherpenzeel aangetroffen. Hij verklaarde door vermoeidheid in slaap gevallen te zijn. Hierdoor kwam zijn voertuig naast de rijbaan terecht en raakte in een spin.

Onderzoek wees uit dat de bestuurder teveel alcohol had genuttigd. Hiervoor werd hij aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verder onderzoek. Een ademanalyse onderzoek wees uit dat de man 0.9 prom. alohol in zijn bloed had. Een proces-verbaal is opgemaakt en een rijverbod van 4 uur werd hem opgelegd.

|     |Apeldoorn -Licht gewonde bij aanrijding                   |
Een 45 jarige bestuurster uit Landgraaf is donderdagmiddag (08-09) rond 13.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Europaweg ter hoogte van de A-1 te Apeldoorn. Bij de aanrijding waren 2 personenauto's betrokken. De andere bestuurder kwam met de schik vrij. Beide voertuigen moesten afgesleept worden.

De gewond geraakte bestuurster wilde komende vanaf de A-1 de Europaweg richting Hoederloo oprijden. Terwijl zij de Europaweg opreed zag zij een uit de richting van Apeldoorn naderende auto, bestuurd door een 58 jarige man uit Wormer over het hoofd. Deze botste in de flank van haar auto. Ondanks het feit dat zij de gordel omhad, stootte zij flink haar hoofd. Zij is voor onderzoek door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Apeldoorn - Fietser snijdt fietser licht gewond           |
Surveillerende politieagenten werden rond 14.45 uur (07-09) op straat aangesproken dat er op de Hoofdstraat thv de Stationsdwarsstraat een ongeval had plaatsgevonden.

Ter plaatse gekomen troffen zij een 47-jarige Apeldoorner liggend op het wegdek aan. Naast hem lag een fiets De man had diverse verwondingen in zijn gelaat en hadden.

Uit onderzoek bleek dat de man over de Hoofdstraat fietste in de richting van het centrum, toen er plotseling links naast hem iemand kwam fietsen. Deze fietser sloeg ter hoogte van de Stationsdwarsstraat plotseling af en sneed hem hierbij de pas af waardoor hij ten val kwam. De onbekende fietser keek om terwijl de man ten val kwam maar fietste ruste rustig door.

De gevallen fietser is met lichte verwondingen overgebracht voor onderzoek naar het ziekenhuis. Getuigen van dit ongeval worden verzocht om contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.