--------------------------------------------------------------------------
 Postecom selecteert Cybertrusts UniCERT om de integriteit en beveiliging 
       van lokale overheidscommunicatie binnen Europa te garanderen       
--------------------------------------------------------------------------


Milaan/Mijdrecht, 08/09/2006

Postecom - een bedrijf van Poste Italiane Group -selecteerde een UniCERT® 'public key infrastructure' (PKI) certificeringsoplossing van Cybertrust® de wereldwijde specialist in informatiebeveiliging, om een veilige overdracht van gevoelige en vertrouwelijke informatie tussen Europese lokale overheden en externe bronnen te verzekeren.

Onlangs won Postecom de openbare aanbesteding van de Europese Unie voor het 'Interoperable Delivery of European eGovernment Services to public Administrations, Businesses and Citizens'-project (IDABC-project). Het IDABC-project stimuleert het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën om de efficiëntie en samenwerking tussen verschillende site locaties te bevorderen.

Postecom koos UniCERT voor de levering van het PKI-certificeringsplatform dat de integriteit van dit samenwerkingsproject zou helpen verzekeren en garanderen. UniCERT is Cybertrusts PKI-software die digitale certificaten uitreikt conform de Europese richtlijn 1999/93/CE. "Cybertrusts betrokkenheid bij dit belangrijke eGovernmentproject biedt Postecom de mogelijkheid om een innovatief PKI-systeem van hoge kwaliteit te ontwikkelen dat data zal beveiligen en de efficiëntie van lokale overheidscommunicatie zal verhogen," legt Roberto Palumbo, business unit manager bij Postecom, uit.

De digitale PKI-certificering beveiligt toepassingen, communicaties en transacties en geeft privacy, integriteit en authenticiteit van het document en van de identiteit van de opsteller ervan. Lokale overheden die in het IDABC-project stappen, zullen digitale certificaten kunnen uitreiken zowel aan interne gebruikers die over verschillende locaties werken als aan externe mensen.

"Gevoelige en vertrouwelijke informatie zoals informatie die wordt uitgewisseld tussen het grote publiek, private organisaties en lokale overheden kunnen worden onderschept of gewijzigd tenzij ze afdoend beveiligd worden," zegt Jeroen Kroon, country manager voor Cybertrust in Nederland. "We zijn dan ook van mening dat de samenwerking met Postecom uitzonderlijk belangrijk is vermits het deel uitmaakt van een verreikend project dat de samenwerking tussen verschillende Europese publieke instellingen kan ondersteunen."

UniCERT biedt een uitgebreide "vertrouwde" omgeving voor om het even welke elektronische communicatie of transactie door 'public key cryptografie' in een ondernemingsbrede of gemeenschapsbrede beveiligingsinfrastructuur te brengen, die virtueel transparant is voor de eindgebruiker. De voordelen ervan voor klanten zoals Postecom zijn een verlaging van de administratiekosten, een bedrijfsbeveiligingsbeleid dat afgestemd is op de bedrijfspraktijken, een open interface voor producten voor derde partijen en een minimaal risico op beveiligingsgaten.
Bijkomende informatie over Cybertrusts UniCERT vindt u op: http://www.cybertrust.com/solutions/identity_management/digital_certificates/ .
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Cybertrust
Cybertrust is de wereldwijde specialist in informatiebeveiliging, die diensten levert die kritische gegevens beveiligen, identiteiten beschermen en klanten helpen bij het demonstreren van voortdurende compliance. Met hoofdkantoor in Herndon, Virginia in de VS en ruim dertig kantoren over de hele wereld, is Cybertrust een van de 's werelds grootste leveranciers van informatiebeveiliging en wordt erkend als de wereldwijde marktleider in managed security services. Voor meer informatie, zie www.cybertrust.com Over Postecom SpA
Postecom SpA (www.postecom.it) is een dochteronderneming van Italian Post Office en gericht op de studie, de ontwikkeling en het beheer van internetdiensten en e-Business projecten. Postecom werd opgericht in 1999 om te voldoen aan de IT-vereisten die Poste Italiane Group had voor het internet. Vandaag is Postecom een van de toonaangevende operatoren die elektronische diensten en systeemintegratie biedt aan actoren in de ICT-markt. Postecom is een van erkende Italiaanse certificatie-authoriteiten, is gemachtigd om e-mail certificaten uit te reiken en het heeft ook een aanzienlijk belang in de centrale en lokale elektronische overheidsdienstenmarkt. Het bedrijf is in lijn ('compliant') met de UNI EN ISO 9001:2000 en BS 7799-2002 standaarden.

Contact :
Cybertrust - Sarah Pocock - +44 208 831 2932 - sarah.pocock@cybertrust.com NewsEngine PR - Sara Buytaert - +32 326 096 47 -
sara.buytaert@newsenginepr.com
© Cybertrust 2006. Alle rechten voorbehouden.
Cybertrust en UniCERT zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Cybertrust Holdings, Inc. en/of zijn divisies. Alle andere handelsmerken zijn het bezit van hun respectievelijke eigenaars. Ref.:CYBER0114-3F9BB6