Surinaamse verenigingen benoemen Van Bommel tot erelid

Shiva en vvr

Paramaribo/Nijmegen, 09 september 2006

SP-Kamerlid Harry van Bommel wordt zaterdag benoemd tot erelid van de Sociaal Kulturele Vereniging SHIVA, die opkomt voor de sociaal-culturele belangen van Surinamers, en de Vereniging Van Reizigers (VVR) die de belangen behartigt van luchtreizigers. Volgens de verenigingen uit respectievelijk Paramaribo en Nijmegen 'komt Van Bommel op een zeer bijzondere wijze op voor de belangen van de Surinamers in het algemeen en in het bijzonder de Surinaamse Nederlanders'.

Voorbeelden zijn volgens de verenigingen Van Bommel's rol bij het doorbreken van de KLM-monopolie op de route Amsterdam - Willemstad, de KLM/SLM-monopolie op de route Amsterdam - Paramaribo, bij de naleving van de Toescheidingsovereenkomst tussen Nederland en Suriname en bij de protesten tegen vernederende 100% controles op Schiphol. 'Met een onvermoeibare energie heeft de heer Van Bommel verbeteringen voor Surinamers en Surinaamse Nederlanders afgedwongen, dan wel naleving van afspraken geëist,' aldus voorzitter Jankie van beide verenigingen.

Van Bommel zal zaterdag tijdens de contactdag van het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) van het bestuur van SHIVA en VVR een officieel oorkonde krijgen uitgereikt.

De landelijke contactdag van het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) wordt gehouden op het terrein van het Sportpark Zuilenselaan aan de Burgemeestger Norbruislaan 1 in Utrecht. De bijeenkomst begint om 14.30 uur, de verlening van het erelidmaatschap is om 15.00 uur.