Gemeente Enschede

Beëindiging sluiting supportershome nabij

vrijdag 08-09-2006

Gemeente, supporters en FC Twente eens over maatregelen voorkomen drugshandel in en om stadion

Burgemeester, politie, supportersvereniging Vak P en FC Twente zijn het eens over een maatregelenpakket dat drugshandel in en om het stadion uitbant. Partijen zijn het eens over een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid in het tegengaan van drugshandel.

Kern van het maatregelenpakket is dat binnen het stadion een verscherpt controlebeleid gaat plaatsvinden. Zo wordt de entree tot het stadion aangepast en komen er stewards bij de buitendeur van het supportershome. Ook huurt FC Twente de komende drie maanden extra beveiliging in, net zoals dit in de afgelopen weken is gebeurd. Na drie maanden wordt het effect van de extra beveiliging besproken en al dan niet voortgezet. Vak P heeft opnieuw een aanvraag ingediend voor de drank- en horecavergunning.

Burgemeester Peter den Oudsten sprak na het afronden van de gesprekken zijn vertrouwen uit in de gezamenlijke aanpak. Op basis van de gemaakte afspraken bereidt de burgemeester nu de besluitvorming voor voor het beëindigen van de opgelegde sluiting van het supportershome eerder dit jaar. Opzet is dat de opgelegde maatregel per 30 september wordt beëindigd en het supportershome van Vak P weer open is tijdens de thuiswedstrijd op deze dag.


---