ABVAKABO FNV: Bij aanbesteding verplicht personeel overnemen

Abvakabo fnv

Uit de uitspraak in de zaak van ABVAKABO FNV over de aanbestedingsprocedure van Welzijnsmedewerkers in het Stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam blijkt dat sprake is van overgang van onderneming, waardoor het personeel met alle rechten en plichten moet worden overgenomen. Een belangrijke uitspraak, omdat deze gevolgen kan hebben voor andere instellingen die betrokken zijn bij aanbestedingsprocedures in zorg en welzijn.

Het stadsdeel De Baarsjes besloot na een aanbestedingsprocedure de welzijnsactiviteiten te gunnen aan een nieuw bedrijf. Dit deden ze niet omdat het stadsdeel ontevreden was over de mensen die het werk deden, maar omdat ze van mening was dat een andere partij het beter zou doen. Het personeel leek hierdoor in eerst instantie hun baan te verliezen. De rechter meent dat er sprake is van overgang van onderneming, waardoor het personeel met alle rechten en plichten moet worden overgenomen.

Dennis Coppens, die de procedure namens de leden van ABVAKABO FNV voerde, is tevreden: 'Het is een principiële uitspraak en we kunnen hier weer verder mee.' Meindert van den Berg is onderhandelaar voor de cao Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening: 'De zaak is zeker belangrijk, vooral omdat in het kader van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning meer werk via aanbesteding wordt verdeeld.' Van den Berg heeft in dat kader in de cao een afspraak gemaakt over 'mens volgt werk bij aanbesteding'. 'De uitspraak is een steun in de rug en een bevestiging dat onze afspraak in de cao de juiste weg is', aldus Van den Berg.

De nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning wordt in 2007 van kracht. Als gevolg van deze wet zal meer werk via aanbesteding worden verdeeld. ABVAKABO FNV verwacht dan ook dat deze uitspraak gevolgen zal hebben voor andere aanbestedingen, zoals in de Thuiszorg en de Gehandicaptenzorg.


---