Ingezonden persbericht


QlikView 7.5 bewijst kracht op HP Integrity- en ProLiant-servers

BI-software blijkt in benchmarkingtest één miljard records te kunnen analyseren

Hoofddorp, 8 september 2006 - QlikTech, 's werelds snelst groeiende leverancier van Business Intelligence (BI)-software, en hardwareleverancier HP hebben hun gezamenlijke benchmarkingtest met QlikView 7.5 op HP Integrity- en ProLiant-servers afgerond. Beide partijen hebben in nauwe samenwerking het analysesoftwarepakket optimaal toegesneden op de 64-bit dual-core Intel® Itanium® 2- en Xeon®-platformen. De benchmarking, die werd afgesloten met een test uitgevoerd op een willekeurig samengestelde dataset met één miljard records, liet ongekend goede prestaties zien (zie: http://www.qliktech.com/hpwhitepaper).

"Wij zijn van mening dat de toegang tot informatie snel en eenvoudig moet verlopen. Met QlikView wordt complexiteit weggehaald, zodat werknemers beslissingen kunnen nemen om succesvol in hun werk te zijn", stelt Rogier Verheij, Country Manager Benelux van QlikTech. "Het koppelen van QlikTechs gepatenteerde in-memory BI-technologie aan HP's Integrity- en ProLiant-servers geeft ondernemingen de kans informatie en analysefuncties bedrijfsbreed ter beschikking te stellen, zodat iedereen zijn bijdrage kan leveren aan het verder uitbouwen van de organisatie."

"HP en QlikTech stellen klanten in staat een beter rendement uit hun IT-investeringen te halen door ze de mogelijkheid te bieden de eenvoud en snelheid van geheugengebaseerde analysefuncties toe te passen op uitgebreide verzamelingen gegevens en grote groepen gebruikers", aldus Don Jenkins, Vice President of Marketing, Business Critical Servers bij HP. "De toegenomen snelheid, performance en flexibiliteit ten gevolge van de koppeling van HP's Integrity- en ProLiant-servers aan QlikTechs BI-oplossing kunnen de wijze waarop bedrijven over informatiebeheer denken fundamenteel veranderen."

De dual-benchmarkingtest met de zakelijke analysesoftware van QlikTech, draaiend op de servers van HP leverde opmerkelijke resultaten op:


* QlikView kan op HP-servers tot één miljard records inlezen. De geteste platformen waren in staat één miljoen record-loads uit te voeren met ultrakorte responstijden. De HP's Integrity (Superdome)-servers bleken uitzonderlijk goed toegerust om extreem zware ladingen grote applicaties, met tussen de vijfhonderd miljoen en één miljard records, en een groot aantal gelijktijdige gebruikers, te kunnen verwerken.


* De prestaties van QlikView schalen lineair met de data. QlikView past zich soepel aan wanneer er gegevens aan de applicatie worden toegevoegd. Tijdens de test activeerden vijftig gebruikers tegelijk iedere vijf seconden twee datasets met respectievelijk dertig tot honderd miljoen records en vijfhonderd tot één miljoen records.


* QlikView schaalt op HP-servers moeiteloos met grote aantallen gebruikers. Een simulatie met duizend gelijktijdige gebruikers op een middelgrote applicatie, bestaande uit dertig miljoen records, toonde aan dat simultaangebruik op een dergelijke schaal moeiteloos ondersteund wordt, zonder dat de responstijden daaronder lijden.


* De cachingfuncties in QlikView verbeteren de prestaties. Zodra gebruikers selecties aanklikken, worden de resultaten in het geheugen geladen, zodat deze niet opnieuw berekend hoeven te worden wanneer dezelfde selectie gemaakt wordt. Dankzij de cachingfuncties in QlikView profiteren eindgebruikers van een substantiële verbetering van de responssnelheid.

"BI stelt organisaties in staat hun bedrijfsresultaten te verbeteren. Ze moeten dan wel wegen vinden om grootschalige BI-platformen sneller en voordeliger en op een gebruiksvriendelijke manier in te zetten", zegt Andreas Bitterer, Vice President of Research bij Gartner. "De overstap op 64-bit computers in combinatie met de opheffing van beperkingen wat betreft de geheugencapaciteit is een belangrijke stap in de richting van real-time bedrijfsanalyse. Daardoor is het mogelijk, nagenoeg ongelimiteerd, in korte tijd grote aantallen gegevens te onderzoeken."

Over QlikTech
QlikTech is 's werelds snelst groeiende Business Intelligence-softwarebedrijf. QlikView, het vlaggenschip van QlikTech, maakt het zeer eenvoudig om verfijnde analyses te implementeren, te gebruiken en te onderhouden. Met de gepatenteerde technologie van QlikTech zijn reusachtige dataverzamelingen direct in het interne geheugen te manipuleren. Dit kan al op relatief simpele hardware, wat een betaalbare, brede implementatie van uiterst geavanceerde analytische applicaties binnen slechts twee tot drie weken mogelijk maakt. QlikView is voor eindgebruikers eenvoudig te leren en te gebruiken.

QlikTech heeft 4.393 klanten in 62 landen, verspreid over de hele wereld; elke werkdag komen er gemiddeld 10 klanten bij. Het bedrijf is opgericht in Zweden en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland (Hoofddorp) en Scandinavië. QlikTech werkt wereldwijd met meer dan 500 partners. Tot de klanten van QlikTech Nederland behoren onder meer: ADP, Panasonic, ThiemeMeulenhoff, Wegter Services en Schenker BV.

Voor meer informatie: www.qliktech.nl.

Voor het oorspronkelijke persbericht, zie:
QlikTech Announces Commitment to Run QlikView 7.5 on HP Integrity and ProLiant Server.