Ingezonden persbericht


WK skeeleren, Anyang, Zuid-Korea, 2 t/m 9 sept. 2006 Nederlanders niet in finale aflossingskoers

De Nederlanders hebben zich vandaag niet weten te plaatsen voor de finales van aflossingkoers met de laatste zes teams. De senioren mannen zaten in een lastige serie met onder andere het op dit WK uiterst succesvolle Nieuw-Zeeland en de eveneens sterke Verenigde Staten. Ze reden een goede en attente race, maar kwamen op de eindstreep tekort.

De junioren jongens, die op de piste nog zilver veroverden op dit onderdeel, hadden nu te kampen met materiaalpech. De jongens leken lang op koers te liggen voor een plaats in de finale, totdat het voorste wiel van de skeeler van Koen Verweij blokkeerde. Verweij kon daardoor de laatste ronde niet meer voluit sprinten en werd vierde.

De Nederlandse dames konden geen aflossingskoers rijden omdat ze geen team hebben; Elma de Vries (dames) en Bianca Roosenboom (junioren) zijn de enige deelneemsters.

De 5000 meter aflossingskoers is de enige afstand die vandaag op het programma stond. Het WK zit er bijna op. Morgen staat nog de marathon (42 km) op het programma. Die gaat over een ronde van 4 km over Pyeongchon Avenue, voor het regeringsgebouw langs en in het centrum van de 800.000 inwoners tellende stad Anyang. Er doen 50 landen mee aan het WK, een recordaantal. De succesvolste landen tot nu toe zijn Colombia, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en, verrassend, gastland Zuid-Korea. Er zijn verscheidene wereldrecords gereden.

Uitslagen 5000 m aflossingskoers:

Senioren mannen:

1. Nieuw-Zeeland, 6.31,145

2. Italië

3. VS

4. Colombai

5. Spanje

6. Frankrijk

Senioren dames:

1. VS, 7.26,313

2. Chili

3. Argentinië

Junioren jongens:

1. Nieuw-Zeeland, 6.37,375

2. Argentinië

3. Zuid-Korea

4. Frankrijk

5. VS

6. Chili

Junioren meisjes:

1. Colombia, 7.35,764

2. Chili

3. Duitsland

Uitslagen: http://www.2006anyang-worldinline.com/eng/

Websites: http://www.patincarrera.com
http://www.teamrollerblade.com
www.teamdes.com