Fujifilm


megapixels en 28-300mm zoom
Introductie Fujifilm FinePix S9600 9 megapixels en 28-300mm zoom 4 Sep 2006

Introductie Fujifilm FinePix S9600 9 megapixels en 28-300mm zoom

De verfijningen die aan de FinePix S9600 zijn toegebracht omvatten; een verhoogde beeldscherpte, een groter LCD-scherm, snellere automatische scherpstelling bij weinig licht en verbeteringen ten aanzien van de mogelijkheden van de flitser. Deze functies leveren in combinatie met de bestaande technologie van Fujifilm een nog hogere gebruikersvriendelijkheid, die meestal meer met compacte digitale camera wordt geassocieerd. De FinePix S9600 levert prestaties die een welkome uitdaging zijn voor zowel de instappers als voor gebruikers die hun huidige digitale camera willen vervangen.

De nieuwe FinePix S9600 is een ongelofelijk veelzijdige camera, die dan ook voor de serieuze hobbyist en enthousiaste fotografen is ontworpen. Deze 9 megapixel camera beschikt over de succesvolle SUPER CCD HR sensor en Real Photo Processor II van Fujifilm, biedt een maximale IS0 1600-gevoeligheid en maakt het opnemen van heldere en duidelijke fotos bij weinig licht mogelijk.

Fujinon 10.7x optische zoomlens

De 10.7x (28-300 mm, gelijk aan 35 mm) zoomlens van de FinePix S9600 is voorzien van asferische elementen die voor een scherper beeld zorgen. Deze asferische elementen in de lens zorgen ervoor, dat het lichtpad zo nauwkeurig mogelijk is. Hierdoor worden vervormingen en afwijkingen geminimaliseerd. De lens kan gemakkelijk via de handmatige zoomring worden bediend, waardoor een uiterste nauwkeurigheid bij het compenseren van de fotos wordt gerealiseerd. Bovendien biedt de vaste behuizing van de FinePix S9600 de garantie, dat er geen stofdeeltjes of andere vervuiling zich op de sensor verzamelen. Hierdoor kan normaal gesproken de beeldkwaliteit snel minder worden wat een nadeel is dat met digitale SLR-cameras, voorzien van verwisselbare lenzen, wordt geassocieerd.

Verbeterde beeldkwaliteit en automatische scherpstelling

De beeldkwaliteit van de FinePix S9600 is als gevolg van een aantal verbeteringen van de bewerkingsalgoritmen verder verbeterd. Dit heeft geresulteerd in een verhoogde beeldkwaliteit, scherpte én resolutie. Het samenstellen van de compositie bij het fotograferen is gemakkelijker gemaakt door gebruik te maken van een groter 2 inch, kantelbaar LCD-scherm. Het maken van fotos in omstandigheden met uiterst lage of sterke hoeken wordt nog duidelijker en flexibeler maakt. Een hogere resolutie van het LCD-scherm (230.000 pixels) zorgt voor een helderder beeld. De compositie van fotos, waarbij gebruikt wordt gemaakt van het LCD-scherm, stelt de camera op een nog hoger niveau dan de reguliere digitale SLR-cameras. Die baseren zich voor de compositie uitsluitend op een optische zoeker en gebruiken het LCD-scherm alleen voor het weergeven van de gemaakte fotos.

Fujifilm blijft als absolute voorloper in deze markt, continu werken aan een betere prestatie bij weinig licht. In dergelijke situaties heeft de FinePix S9600 een automatische scherpstelling die maar liefst tot 40% sneller is dan zijn voorganger. Verder beschikt de camera over een ultra korte ontspanvertraging van 0,01 seconde en een opstarttijd van 0,8 seconde. Met de FinePix S9600 kunnen hierdoor de fotos bijna direct samengesteld en gemaakt worden. Dit in combinatie met de befaamde hoge ISO-gevoeligheid van Fujifilm, die voor stabilisatie bij bewegingen van het onderwerp en van het bewegen van de camera zelf zorgt, maakt dat de FinePix S9600 een ideaal partner voor enthousiaste fotografen is. Zeker voor gebruikers die graag snel onderwerpen tijdens bijvoorbeeld sportactiviteiten of in de natuur willen fotograferen.

Intelligent flitsmeetsysteem (i-Flash)

De FinePix S9600 heeft als een van de andere voordelen in relatie tot zijn voorganger, Fujifilms intelligente flitsmeetsysteem (i-Flash) dat een gebalanceerd flitservermogen levert ter beschikking. Tot nu toe leverde het gebruik van een flitser bij opnamen tijdens de nacht altijd weinig succesvolle achtergronden op. Of het nu een zwarte achtergrond, een onderbelichte weergave van de traditionele flitser of een vertekende verdraaide weergave van de trage synchronisatie van de flitser betrof. In contrast hiermee zorgt het intelligent flitsmeetsysteem er voor, dat fotos die bij weinig licht worden genomen niet alleen een stabiele, goed belichtte achtergrond hebben, maar ook een natuurgetrouwe belichting van de voorgrond hebben. De voorgrond is vrij van de sterke helderheid die een gevolg is van het gebruik van de flitser op een standaard digitale camera.

Software en optionele toebehoren

Enthousiaste fotografen zullen waardering hebben voor de Hyper Utility Software HS-V2 versie 3, die voor het eerst standaard bij de FinePix S9600S wordt meegeleverd. Deze speciale software biedt volledige functionaliteit bij de RAW-bestandsconversie, waardoor de fotograaf in staat wordt gesteld om van de besturing en flexibiliteit van het werken met een verliesvrij bestandsformaat te genieten.

De optioneel beschikbare groothoek voorzetlens van de FinePix S9600, de WL-FXS6 , vergroot de mogelijkheden van het gebruik van de groothoek bij de camera tot 22.5 mm. Dit alles zonder een compromis ten aanzien van de beeldkwaliteit aan te hoeven gaan. Deze lens maakt het mogelijk om de uiterste hoeken van het beeld, die onder normale omstandigheden alleen met verwisselbare lenzen op een SRL-camera beschikbaar zijn, te kunnen zien. Tevens is een leren hoesje als extra optie leverbaar.

De FienPix S9600 wordt geleverd met; draagriem, USB- en A/V-kabels, lenskap en lensafdekking, bovendien wordt de nieuwe Hyper Utility Software tevens met een USB-driver, FinePix Viewer ImageMixer VCD2 voor FinePix en RAW File Converter LE en Hyper Utility Software HS-V2 geleverd.

Eric de Jonge, General Manager van Fujifilm Nederland, stelt: Digitale SLR-cameras zijn momenteel aan een gestage prijsverlaging onderhevig wat er voor zorgt, dat deze camera steeds vaker een optie voor amateurfotografen is geworden. Het feit dat deze cameras nu, prijstechnisch gezien, bereikbaarder zijn geworden, wil echter niet zeggen dat deze cameras altijd de beste keuze vertegenwoordigen. Zeker niet als de fotograaf gewend is aan het gemak en de gebruiksvriendelijkheid die normaal de compacte digitale cameras bieden. De FinePix S9600 is dé camera die het gat tussen deze twee werelden weet te overbruggen. De FinePix S9600 combineert de gebruiksvriendelijkheid van een compacte digitale camera met de prestaties die een uitdaging zijn voor de instapmodellen bij de digitale spiegelreflexcameras.

FinePix S9600-functies in één oogopslag:

* Super CCD HR sensor, met een opbrengst van 9 miljoen effectieve pixels

* Real Photo Processor II, reduceert beeldruis en levert een verbeterde kleurreproductie

* Nieuwe Fujinon 10.7x (28-300 mm) vaste optische zoomlens met handmatige zoombesturing

* Gevoeligheidsinstellingen (ISO 1600) bij een volledige resolutie voor fotografie met weinig licht en met verminderde beeldruis
* Lage gevoeligheid (ISO 80) voor extreem hoge kwaliteitsfotografie
* Zeer korte ontspanvertraging (0,01 seconde ontspanvertraging en 0,8 seconde opstarttijd)

* Verbeterde automatische scherpstelling in situaties met weinig licht(tot 40% sneller)

* Fotobewerkingsalgoritmes, die een verbeterde scherpte en resolutie van de foto bieden

* Intelligent Flitsmeetsysteem (i-Flash)

* 2.0inch (230.000 pixels) kantelbaar LCD-scherm voor een gemakkelijke opname onder een hoge of lage hoek
* Hyper Utility Software HS-V2 versie 3 voor RAW-formaat opnamen
* Real-time histogram om vóór de opname, assistentie bij de belichtingsinstellingen te bieden

* Waarschuwingsfunctie voor het weergeven van overbelichtte gebieden in de opname

* TV-kwaliteit VGA filmopname van 30 fotos per seconde, met geluid
* Gesloten behuizing om stofopeenhoping op de CCD te voorkomen
* Middencontact en X-contact voor gebruik externe (studio)flitsers
* Compatibel met zowel de xD-Picture Card als de Compact Flash/Microdrive

* PictBridge compatibel voor het direct printen zonder PC

Beschikbaarheid & prijs

De FinePix S9600 zal in oktober 2006 in de winkels beschikbaar zijn. De prijs zal op een latere datum bekend worden gemaakt.*

Voor productspecificaties klik hier.