Ingezonden persbericht


Persbericht: Hoog opgeleide single gelooft nog steeds in toeval

Nijmegen 8 september: Uit een enquete van e-Matching.nl, datingsite voor hoger opgeleiden, blijkt dat men ondanks dat men ingeschreven is in de datingsite, toch eerder gelooft dat men per toeval een partner zal vinden. Dat is opmerkelijk, gezien het feit dat men wel actief zoekt via de datingsite.

Overigens verwacht 34 % wel via online dating iemand te vinden en 12 % verwacht het heil vanuit de vriendenkring. Ook opmerkelijk, via het werk of vakantie verwacht bijna niemand een partner te vinden.

Waarmee heb je de grootste kans om een partner te vinden? 43 % Per toeval
34 % Online daten
12 % Via vrienden

3 % Met singlesfeesten
3 % Via andere singelsactiviteiten
2 % Via speeddaten
2 % Op het werk

1 % Op vakantie
Bron: http://www.e-Matching.nl/redactie/

Mede-oprichter van e-Matching Jasper Jan de Konink hierover: "Het is nu eenmaal romantischer om iemand zomaar tegen te komen en blijkbaar houdt men daar aan vast in de beleving. Ik moet ook zeggen dat mensen regelmatig aangeven op andere wijze een partner te hebben gevonden, terwijl men toch was ingeschreven in de online dating. Mijn verklaring hiervoor is dat iemand meer kans maakt om een partner te ontmoeten als ze 'open staan' voor contact. Onderdeel van dat 'open staan' is het inschrijven op een datingsite."