Gemeente Dordrecht


---

Hoogste punt Da Vinci College in het Leerpark

Leerpark Dordrecht; Leren, wonen en ondernemen in de smartspot van Dordt

Carla Franken

Op vrijdag 8 september 2006 is het hoogste punt van het Da Vinci College in het Leerpark gevierd. Aannemer Heijmans heeft samen met leerlingen van het Da Vinci College de vlag in de top gehesen. In de zomer van 2007 wordt het nieuwe Da Vinci College opgeleverd. Marco de Korte, voorzitter bouwcommissie van het Da Vinci College: `Hier in de Smartspot van Dordt wordt nu waargemaakt waar we al jaren hard aan werken. Leerlingen krijgen uitdagend en vernieuwend onderwijs in moderne en spannende gebouwen van hoge architectonische kwaliteit. Daar mogen we trots op zijn.'

Da Vinci College
Het nieuwe Da Vinci College is een ontwerp van Mecanoo architecten en bestaat uit tien gebouwen met elk een eigen identiteit. Door het gevarieerd toepassen van gevelmaterialen lijkt het alsof er verschillende panden naast elkaar staan. Deze kleinschalige opzet zorgt ervoor dat een massale indruk wordt voorkomen. Er komt een binnenstraat, diverse binnenhoven en patio's waar leerlingen op hun gemak kunnen zitten en studeren. Twee gebouwen krijgen een met glas overdekt atrium. Het centrale gebouw aan de groene Leerboulevard bevat naast een grand café en een restaurant een met glas overdekte patio die met zijn tribune geschikt is voor diverse bijeenkomsten. Het entreegebouw, waarin onder meer een conferentiecentrum is ondergebracht, heeft een golvende gevel van gekleurd glas. Dit opvallende gebouw vormt het icoon van het Da Vinci College.

Leren, wonen en ondernemen in de Smartspot van Dordt In Leerpark Dordrecht, aan de rand van de Dordtse binnenstad, komen vanaf 2007 leren, werken, ondernemen, winkelen, uitgaan, sporten en ontspannen samen in een moderne en levendige stadswijk. Naast de scholen komt er een rijke variatie aan woningen en bedrijfsruimtes, een modern sportcomplex en diverse winkel- en horecagelegenheden.

Leerpark
Het Leerpark is een samenwerkingsverband van het Da Vinci College (MBO), het Wartburg College (VMBO), het Stedelijk Dalton College (VMBO), het Insula College (VMBO) en de gemeente Dordrecht. Het Da Vinci College en de gemeente vormen samen de Coöperatie Ontwikkeling Leerpark. Deze is opdrachtgever voor de ontwikkeling en realisatie van het Leerpark door Heijmans en Proper-Stok Ontwikkelaars. Het Wartburg College, locatie Marnix is in september 2005 officieel geopend. Het Insula College wordt aan het einde van dit jaar opgeleverd.

Redactie
Ietske Roest
Communicatie

telefoon (078) 639 89 83

email i.roest@dordrecht.nl

Informatie
Auwien Boelkens
Da Vinci College, afdeling communicatie
telefoon (078) 657 27 44