Politie Hollands Midden Warmond Poging diefstal uit woningen In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 september is geprobeerd in twee woningen aan de Narcissenhof in te breken. De inbreker(s) probeerde(n) de tuindeuren open te wrikken, echter dit mislukte. Bij een andere woning is het wel gelukt om binnen te komen door de achterdeur te forceren. De bewoner mist onder andere een laptop.

Regio Organisatie achter neploterij nog steeds actief in de regio De politie Hollands Midden waarschuwt wederom niet op brieven in te gaan die meedelen dat je een prijs hebt gewonnen in een loterij, maar daaraan wel de voorwaarde verbinden dat je eerst een percentage van dat bedrag moet overmaken naar de organisatie. De beloofde prijs zie je echter nooit. Na diverse meldingen van inwoners vorige maand, heeft de politie al eerder bericht over deze vorm van oplichting. Opnieuw hebben melders, dit keer in Leiden, brieven ontvangen uit Spanje van de Loteria Primativa. De melders zouden een prijs gewonnen hebben van ruim 615.000 euro. Wel moesten ze bijgevoegd formulier invullen en met een kopie van een id-kaart retourneren om de prijs te claimen. De melders zijn hier niet op ingegaan vanwege de berichtgevingen in de media over deze oplichting.

De politie waarschuwt dat het hier gaat om misdadige bendes, van verschillende nationaliteiten, die op frauduleuze wijze het prestige en de commerciële naam van de Spaanse Loterij in verscheidene landen misbruiken. Zij opereren al jaren probleemloos over heel de wereld d.m.v. van gsm's, postbussen en tijdelijke of valse adressen (bestaande adressen van officiële Spaanse instanties). Ze gebruiken namen die doen denken aan prestigieuze instellingen zoals « el Gordo », « la Primitiva », « European Lottery Commission », enz.) en vervalsen documenten en handtekeningen van verschillende banken.

BETAAL dus NIETS als u een prijs wordt aangeboden die schijnbaar met de Spaanse Loterij verband houdt. We raden u dan ook aan om deze strafbare feiten te melden bij de politie.

Leiden/Voorschoten Snelheidscontroles De politie heeft de afgelopen week met de mobiele radarwagen weer snelheidscontroles gehouden op de volgende locaties: Plaats Straat Passanten Overtreders Hoogste Leiden Hoge Rijndijk 1322 124 89 km Leiden Stevenshofdreef 582 15 82 km Leiden Doctor Lelylaan 2308 83 74 km Leiden Haagse Schouwweg 777 48 73 km Voorschoten Veurseweg 1281 79 80 km De in Leiden en in Voorschoten geplaatste vaste posten leverde 159 roodlicht en 672 snelheids proces-verbalen op. Het betrof de lokaties Voorschoterweg (Voorschoten), Churchilllaan, Plesmanlaan en Lammenschansweg. De hoogste snelheid werd gemeten op de Voorschoterweg. Daar werd een bestuurder geklokt op 103 km per uur.

Leiden Aanrijding De politie heeft op vrijdag 8 september rond 14.25 uur hulp verleend bij een aanrijding tussen een lijnbus en een scooter op de kruising Witte Singel met het Noordeindeplein. De bestuurder van de bus, een 41 jarige man uit Katwijk, zag bij het oprijden van de Witte Singel vermoedelijk de scooterrijdtster over het hoofd. Op de scooter zaten twee vrouwen uit Leiden van 17 en 20 jaar. Een van de vrouwen is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. Nadere informatie ontbreekt.

Bodegraven Aanrijding De politie heeft op vrijdag 8 september rond 08.25 uur hulp verleend bij een aanrijding tussen een auto en een fietser op de Duitslandweg. Een 27 automobilist uit Den Haag draaide daar een parkeervak in en zag daarbij een tegemoetkomende 45 jarige fietser uit Bodegraven over het hoofd. De fietser is met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden.

Krimpen aan de Lek Aanrijding tussen vrachtwagen en auto

Vrijdag 8 september omstreeks 08.50 uur vond op de C.G. Roosweg een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een auto. De bestuurder van de vrachtwagen, een 20 jarige Rotterdammer, reed over de Zijdeweg en wilde rechtsaf de C.G. Roosweg oprijden in de richting van Krimpen aan den Ijssel. Volgens de chauffeur kwam op dat moment van links geen verkeer aan. Een 27 jarige automobilist uit Lekkerkerk kwam echter vanuit de richting van Lekkerkerk en reed tegen de vrachtwagen aan ondanks stevig afremmen. De auto draaide een kwartslag naar rechts en vervolgens naar links en kwam op de middengeleiding tot stilstand. De Lekkerkerker werd met onder andere gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Schoonhoven Politiebureau weer open

Sinds vrijdag 25 augustus jl. is het politiebureau Schoonhoven op vrijdag weer open vanaf 09.00 uur tot 21.00 uur. In verband met de vakantietijd is het politiebureau op de vrijdagavonden voor zes weken dicht geweest. Het bureau is ook van maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Schoonhoven Hennepteelt in woning ontdekt De politie heeft vrijdagmorgen 8 september in een woning aan de Havenstraat en een woning aan de Havenstraatse Wal hennepteelt ontdekt. In beiden woningen stond een ton waarin 11 planten groeiden. In de woning aan de Havenstraat werd tevens een niet van echt te onderscheiden vuurwapen gevonden. Op het moment dat de politie de woningen binnen stapte was niemand aanwezig. Beide bewoners. Een 31 jarige en een 34 jarige man, melden zich rond het middaguur aan het politiebureau. Zij werden later in de middag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor overtreding van de Opiumwet en voor een overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De politie deed de instap in de woningen nadat ze informatie had over mogelijke hennepkweek. Dit bleek dus zo te zijn. De planten zijn venietigd.

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326