Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 8 september

BERGEN OP ZOOM, 8 september 2006

Motorrijder komt om het leven bij dodelijk ongeval

RUCPHEN: Op vrijdagmiddag is bij een eenzijdig ongeval een motorrijder om het leven gekomen. De man reed over de Rijksweg A58 komende vanuit de richting Roosendaal en nam de afslag richting Rucphen. In de bocht ging hij onderuit en is vervolgens doorgeschoven tegen een kraan. Hij is hierbij om het leven gekomen. De politie heeft
verkeersongevalanalisten ingezet om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.
De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend.

Autodiefstal

ROOSENDAAL: Tussen 15.00 uur en 17.30 uur is op donderdag een auto gestolen vanaf een bedrijventerrein aan de Van Beethovenlaan. Het gaat om een zilvergrijze Opel Signum met kenteken 63-RR-VD. De politie heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Dronken automobilist aangehouden na aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagavond gebeurde er een aanrijding op een parkeerplaats op het Klaproosplein. Een 60-jarige man uit Bergen op Zoom reed met zijn auto achteruit tegen de geparkeerde auto van een 29-jarige vrouw aan. Hierbij ontstond alleen materiele schade. De 60-jarige bestuurder bleek gedronken te hebben. Hij moest mee naar het politiebureau, waar hij een ademanalyse onderging. De uitslag hiervan bedroeg 590 ug/l. Get rijbewijs van de Bergenaar is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Motorfiets gestolen

ROOSENDAAL: Tussen woensdag- en donderdagavond is er vanaf de Kastanjeberg een motorfiets gestolen. Het gaat om een Kawasaki Ninja met kenteken MF-BF-88. Het voertuig is internationaal als gestolen gesignaleerd.

Vrouw krijgt klap in gezicht van onbekende

BERGEN OP ZOOM: Een 40-jarige vrouw uit Bergen op Zoom liep op donderdagavond 7 september even na 23.00 uur over de Dubbelstraat, toen zij plotseling in haar gezicht geslagen werd door een onbekend persoon. Ze liep een bloedneus en wat zwellingen in het gezicht op aan de mishandeling. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

Onder invloed

ROOSENDAAL: De politie hield op vrijdag 8 september rond 00.30 uur een 27-jarige automobilist uit Roosendaal aan voor rijden onder invloed. De bestuurder werd staande gehouden aan het Permekeplein. Uit een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Op het politiebureau onderging de verdachte een ademanalyse. Hieruit kwam een uitslag van 515 ug/l. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 5 uur. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld.

Politie neemt aangifte op van diefstal en brandstichting

ROOSENDAAL: Op vrijdagochtend ontving de politie kort na 03.00 melding van een autobrand op de Rucphensebaan. Het bleek te gaan om een camper die gestolen bleek te zijn. De eigenaar was nog niet op de hoogte van de diefstal, maar had zijn camper eerder aan de Strauslaan geparkeerd. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en brandstichting.

Rustige kermis in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie spreekt van een rustige Roosendaalse kermis. In totaal werden er van vrijdag tot en met donderdag 9 personen aangehouden voor onder andere belediging en mishandeling. Het bleef hierbij echter bij op zichzelf staande feiten. De politie is erg tevreden over het verloop van de kermis.

Politie houdt man aan voor fietsendiefstal

STEENBERGEN: De politie hield op donderdag 7 september een 35-jarige Steenbergenaar aan in een woning in Steenbergen. De man wordt ervan verdacht op vrijdag 7 juli een fiets te hebben gestolen. Een getuige had gezien hoe een man de fiets wegnam aan de Raadhuisstraat te Hoogerheide. Onderzoek wees op de verdachte. Hij is aangehouden, verhoord en in verzekering gesteld.

Wielrenner gewond bij ongeval

ROOSENDAAL: Een 10-jarig jongetje uit Tholen reed op donderdag aan het begin van de avond met zijn wielerclub over de Tussenriemer. Vermoedelijk zag hij hierbij een geparkeerde oplegger over het hoofd. De jongen reed tegen de oplegger en liep hierbij verwondingen op in zijn gezicht. Hij is naar het Sint Franciscus ziekenhuis overgebracht voor behandeling.

Auteur: Inge Rijgersberg