Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt woninginbraak

Datum: 8-09-2006
Tijd bericht: 16:06
Plaats: Helden
De politie onderzoekt een inbraak die in de nacht van donderdag op vrijdag plaatsvond in een woning aan de Willem van Heukelomstraat. Daarbij hebben de inbrekers een zwarte Opel Safira gestolen. Ze zijn de woning vermoedelijk via de achterdeur binnengekomen door het slot te forceren. De dieven namen ook pasjes en geld mee. De totale waarde van de buit is niet bekend.

Probeer inbraken te voorkomen
De politie biedt op haar internetsite een inbraakpreventietest aan die bedoeld is om burgers bewust te maken van inbraakgevoelige locaties in en om het huis. Wanneer de inbraakpreventietest online wordt ingevuld krijgt men na elke vraag enkele tips en aandachtspunten met betrekking tot inbraakpreventie. Na het afronden van de test volgt een waardering over de inbraakveiligheid van de woning.

De politie hoopt met deze interactieve test de burger bewust te maken van, de vaak simpele, maatregelen die getroffen kunnen worden om de kans op inbraak drastisch te verminderen.

De politie besteedt echter niet alleen aandacht aan inbraakpreventie door middel van een test. Ook geeft de website handige tips om inbraken te voorkomen, bijvoorbeeld tijdens afwezigheid door vakantie. Zo is er in het bijzonder aandacht voor sociale controle, het Politiekeurmerk Veilig Wonen en de gratis te downloaden registratiekaart waarmee kostbare bezittingen geregistreerd kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op www.politielimburgnoord.nl