Gemeente Tilburg

Feestelijke opening nieuwbouw De Vlashof, Tilburg

Basisschool De Vlashof en peuterspeelzaal presenteren nieuw gezamenlijk

Vanmiddag hebben basisschool en peuterspeelzaal De Vlashof hun nieuwe, gezamenlijke logo gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens de feestelijke opening van het nieuwe gebouw aan de Bartokstraat 131 (Tilburg Noord) waar beide sinds kort gehuisvest zijn.

"We zijn erg blij met de gezamenlijke huisvesting", aldus directeur Ger Vermeulen van basisschool De Vlashof. "De clustering van basisschool en peuterspeelzaal biedt voordelen voor ons, maar ook voor de ouders én kinderen. Zo maakt het voor een kind de overstap van peuterspeelzaal naar basisschool kleiner en kunnen school en peuterspeelzaal elkaar op het gebied van de voor- en vroegschoolse educatie versterken. In het nieuwe gezamenlijke logo komt de nauwe samenwerking tot uitdrukking. Daarnaast verwachten we veel van de samenwerking met kinderdagverblijf Sofie, dat tegenover het nieuwe schoolgebouw ligt". Een bijzonder onderdeel van de feestelijke opening vormde de presentatie van diverse kinderen en hun ouders over de verschillende landen waar ze vandaan komen. Het gaf een mooi beeld van het multiculturele karakter van de school en de positieve wijze waarop hiermee wordt omgegaan.

Onderwijshuisvesting

Wethouder Hugo Backx van Onderwijs: "Het schoolbestuur Tangent is er wederom in geslaagd een prachtig schoolgebouw neer te zetten. Het nieuwe gebouw van De Vlashof is niet alleen goed voor het onderwijs, maar geeft daarnaast ook de wijk een forse impuls. Met het nieuwe gebouw zijn we weer een stap verder in de uitvoering van het Integrale Huisvestingsplan Onderwijs 2003-2014, dat in 2002 in samenwerking met de schoolbesturen is opgesteld. Met het plan willen we zorgen voor een goede verspreiding van het onderwijs in de stad, in goede gebouwen". In de jaren 2003 tot en met 2006 is hiervoor al zo'n 100 miljoen euro beschikbaar gesteld, waarvan een flink deel voor nieuwe schoolgebouwen in Tilburg Noord. Bij de realisatie van de huisvestingsplannen wordt zoveel mogelijk geprobeerd om schoolgebouwen te combineren met andere wijkgerichte en maatschappelijke voorzieningen.

De nieuwbouw van De Vlashof is gestart in juni 2005. Tegenover het nieuwe gebouw en aan hetzelfde schoolplein ligt kinderdagverblijf Sofie. De kinderen van basisschool en peuterspeelzaal de Vlashof hebben eind mei 2006 hun intrek in het nieuwe gebouw genomen.

Voor de pers:
Ger Vermeulen, directeur basisschool De Vlashof, telefoon 013-455 17 78; Theun van den Boer, gemeente Tilburg, telefoon 013-542 88 19; Esy Hoek, gemeente Tilburg, telefoon 013-542 88 35.