Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda

BREDA, 8 september 2006

Aanhoudingen na vechtpartij

BREDA: De politie heeft gisteravond vier mannen aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij aan de Bergschot.

Toen agenten even voor 23:00 uur ter plaatse kwamen, zagen ze verschillende mannen die aan het vechten waren. Ook zagen ze dat een bestelbus vernield was. Om grip te krijgen op de situatie sommeerde de politie de mannen onmiddellijk op de knieën te gaan zitten. De gemoederen in de straat waren hoog opgelopen en omstanders bemoeiden zich met de zaak bemoeien. Een politiehond kwam er aan te pas om de boel te sussen.

De vechtende mannen werden aangehouden wegens openlijke geweldpleging en overgebracht naar het bureau. Het betreft twee mannen uit Breda (32, 38) en twee mannen uit Den Haag (31, 37). De politie onderzoekt de zaak en heeft een aantal van de mannen inmiddels verhoord. Uit eerste verklaringen bleek het mogelijk te gaan om een zakelijk geschil tussen een van de mannen uit Den Haag en een van de mannen uit Breda. Aan het eind van deze middag zijn de mannen uit Breda vrijgelaten.

Bij de vechtpartij werden rake klappen uitgedeeld en raakten twee van de mannen lichtgewond. Een van hen heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 19:00 uur een winkeldievegge aangehouden. Het betrof een 23-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats. Zij probeerde batterijen te stelen uit een winkel aan de Tramsingel. Dit werd gezien door het personeel van de winkel. Hierop werd de politie ingeschakeld.

Vernielers aangehouden

ZEVENBERGEN: De politie heeft gisteravond rond 20:30 uur twee jongens uit Zevenbergen (14,15) aangehouden. Zij worden ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd aan het Ridderspoor. Omwonenden waarschuwden de politie, die naar de jongens op zoek ging. Uiteindelijk meldden de jongens zich vrijwillig. Hun ouders zijn ingelicht.

Bouwers aangehouden

BREDA: Drie 17-jarige jongens uit respectievelijk Ulvenhout, Breda en Bavel zaten gisteravond rond 21:00 uur op het Stadserf. Ze waren ieder druk bezig met het bouwen van een joint. Surveillerende agenten hebben hierop de jongens aangehouden. Het is verboden voor minderjarigen om softdrugs bij zich te hebben. De jongens zijn overgebracht naar het bureau. Ze hebben afstand gedaan van de softdrugs.

Auteur: Manfredi Mauro