AVR

Gemeenten en AVR discussiËren tijdens congres

AVR heeft een bijzonder band met gemeenten. Ook nu AVR geen gemeenten meer als aandeelhouders heeft, wil het bedrijf nauwe contacten onderhouden met wethouders, senior beleidsambtenaren en directeuren reinigingsdienst van gemeenten. Daar is alle reden toe. De ontwikkelingen in de markt, wet- en regelgeving rollen over elkaar heen. Wat betekenen zaken als het nieuwe Besluit Verpakkingen? En leiden open grenzen voor afval tot hogere of juist tot lagere prijzen voor de verwerking van afval ?

Om hierop een antwoord te vinden, organiseerde AVR het congres 'In welke wereld willen wij leven? En wat kost dat?' op 7 september in de Mariënhof in Amersfoort Onder leiding van presentator Prem Radhakishun zocht AVR samen met vertegenwoordigers van circa 35 gemeenten naar antwoorden op bovenstaande vragen. Met Jan Storm, directeur Nedvang en Kees Voormeulen, directeur Bedrijfsverpakkingen Nederland (BVNL) en voormalig directeur Roteb, discussieerden de aanwezigen over uitwerking en gevolgen van het Besluit Verpakkingen. In zijn inleiding filosofeerde algemeen directeur Daan den Ouden van AVR over het 'contract van de toekomst'. Hij voorziet nieuwe samenwerkingsovereenkomsten met gemeenten, waarin gemeenten met hun scheidingsgedrag directe invloed hebben op de totale verwerkingskosten, en waarbinnen AVR aanvullende toegevoegde waarde kan leveren als integraal partner.

De reacties op het evenement waren enthousiast. Van verscheidene kanten was de roep te horen om tenminste jaarlijks met elkaar over actuele ontwikkelingen van gedachten te wisselen. AVR wil daarin ook in de toekomst graag faciliteren.

Gosse Boon nieuwe CFO

Met ingang van 1 september 2006 is Gosse Boon aangesteld als financieel directeur van AVR. Gosse Boon heeft ruim twintig jaar ervaring, onder meer bij verschillende groepsmaatschappijen van Unilever. Met zijn grote financiële kennis en ervaring zal Boon een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van AVR. De nieuwe financieel directeur heeft daarnaast veel ervaring met het professionaliseren van organisaties. Boon (47) is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Bilthoven.