Capgemini eerste gecertificeerde SWIFT service partner voor SWIFTSolutions

Onlangs ontving Capgemini Nederland BV als eerste wereldwijd het certificaat Service Partner voor de integratie van SWIFTSolutions uit handen van SWIFT.

Publicatiedatum 8 September 2006

Na het succesvol afleggen van een officieel examen kwalificeerden de eerste vier consultants zich, waardoor Capgemini officiële Service Partner is. Met de certificering erkent SWIFT Capgemini als deskundige partij op het gebied van SWIFT services en betalingsverkeer.

SWIFT is de wereldwijde coöperatie van banken die zorgt voor veilige, gestandaardiseerde berichtendiensten en interfacesoftware voor de bancaire wereld en overige financiële instellingen. De certificering tot service partner is door SWIFT in het leven geroepen teneinde een officieel `keurmerk' in handen te hebben. Om in aanmerking te komen voor dit keurmerk doorliep Capgemini een uitvoerige procedure. Referenties van uiteenlopende projecten werden aan SWIFT overlegd en - na een positieve beoordeling van deze referenties - doorliepen vier consultants met goed gevolg de door SWIFT opgestelde theoretische en technische examens.

Philippe Lecomte, manager Partner Solutions, SWIFT "Capgemini heeft de nieuwe procedure als eerste met succes doorlopen en de examens - zowel op business- als op technisch niveau - met goed resultaat afgelegd. De Nederlandse organisatie van Capgemini heeft hiermee bewezen over de kennis en vaardigheden te beschikken die wij van onze SWIFT- partners verwachten."

Wim van der Kruijff, manager van de practice Payments, toont zich trots en verheugd met de onderscheiding. "We zijn de eerste die deze certificering in ontvangst mogen nemen, dat is natuurlijk geweldig. Ook de consultants die de examens aflegden zijn erg trots. Capgemini ziet de erkenning door SWIFT tevens als een mooie kans om haar werkzaamheden op het gebied van organisatie, implementatie en onderhoud van transactieverwerkingen en financieel berichtenverkeer uit te breiden. "We hebben ons bewezen als specialist en hopen natuurlijk op veel spin-offs via het brede partnernetwerk van SWIFT", aldus Van der Kruijff.

Over SWIFT

SWIFT is als coöperatieve vennootschap actief in het verlenen van veilige gestandaardiseerde berichtendiensten en interface software voor meer dan 7.800 financiële instellingen in meer dan 200 landen. De SWIFT gemeenschap bestaat uit banken, effectenmakelaars en investeringsmanagers, evenals hun marktinfrastructuren op het gebied van betalingen, effecten, thesaurie en handel. De voorbije tien jaar zijn de prijzen van de SWIFT berichten gedaald met meer dan 70%. De beschikbaarheid van het systeem heeft een betrouwbaarheidsgraad dat 5x9 benadert - 99,999% productieve tijd.

Over Capgemini

Capgemini, een van de meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcingdiensten ter wereld, werkt op een unieke manier samen met zijn klanten. Deze werkwijze noemt Capgemini de "Collaborative Business Experience". Door zich te richten op gezamenlijk succes en het behalen van aantoonbare toegevoegde waarde helpt Capgemini bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën, het optimaal benutten van de mogelijkheden van technologie, en te groeien als gevolg van een krachtige samenwerking. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 61.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2005 een omzet van 6,9 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.nl.capgemini.com.

Meer informatie

Capgemini, Lucas Stassen, woordvoerder
Telefoon: 030 689 5281, Mobiel: 06 4172 5315
E-mail: lucas.stassen@capgemini.com