Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (08/09/06)

OOSTERHOUT NB, 8 september 2006

Politie ontruimt camping na vondst granaat

HANK: De politie heeft vrijdagochtend 8 september een kleine camping aan de Buitendijk ontruimd, nadat bekend was geworden dat er een granaat op het terrein van de boerderij annex minicamping lag. De eigenaar had het projectiel gevonden tijdens het ploegen en het op zijn erf gelegd.
Omdat het een granaat betrof die nog helemaal intact was en op springen stond, heeft de politie de camping, waar zich op dat moment ongeveer 10 mensen bevonden, en de boerderij ontruimd en de EOD gewaarschuwd. Medewerkers van de EOD hebben vervolgens de granaat, een Engelse 17 ponder, veiliggesteld. Het projectiel zal elders tot ontploffing worden gebracht.

Hennepkwekerij aangetroffen na melding wateroverlast

RIJEN: Donderdag 7 september rond 17.00 uur kwam bij de politie een melding binnen over wateroverlast in een woning in de Heistraat. Ter plaatse zagen en hoorden politiemensen inderdaad water lopen. De huurder van de woning was onbereikbaar. In overleg met de eigenaar van het pand heeft de politie besloten een raam te vernielen om de woning binnen te kunnen gaan. In het pand troffen ze behalve veel water in werking zijnde hennepkwekerijen aan. In totaal zes ruimten bleken te worden gebruikt voor de hennepteelt. Zo was de bijkeuken ingericht als stekkenruimte. De politie trof er 4950 stekken van hennepplanten aan. In vier slaapkamers stonden in totaal 1000 planten. Op zolder trof de politie tot slot 100 oogstrijpe planten aan.
Bovendien bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. De kwekerijen zijn ontmanteld en de hennepplanten zijn vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van de woning.

Rotterdamse vrouw bekneld na verkeersongeval rijksweg A58

GILZE: Vrijdag 8 september is omstreeks 13.00 uur op rijksweg A58 een 29-jarige Rotterdamse bij een verkeersongeval gewond geraakt. De bestuurster reed met haar auto over de linkerrijstrook in de richting van Tilburg. Net voorbij het tankstation ter hoogte van Gilze remde het slachtoffer af. Een 26-jarige vrouw uit het Belgische Poperinge reed achter haar. Zij zag te laat dat haar voorgangster remde en reed met de voorzijde van haar auto tegen de achterzijde van de auto van het slachtoffer. De Belgische bestuurster, die niet gewond raakte, verklaarde dat ze even afgeleid was, omdat ze iets aan het zoeken was.
De hulpdiensten rukten massaal uit omdat de eerste melding van een passerende automobilist luidde dat er vijf autos en een vrachtauto bij het ongeval betrokken waren. Dit bleek niet zo te zijn. De 29-jarige Rotterdamse zat bekneld in haar auto. De brandweer heeft het dak van de auto verwijderd, waarna het slachtoffer rechtstandig met een brancard uit de auto gehaald werd. Zij is met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. De toedracht van de aanrijding wordt verder onderzocht door agenten van het Korps Landelijke Politie Diensten. Door het verkeersongeval en de nasleep ontstond een lange file; het verkeer werd over de vluchtstrook langs het ongeval geleid. (Willem van Hooijdonk, district Tilburg)

Hennepkwekerij aangetroffen boven café

WAALWIJK: In een woongedeelte boven een café in de Grotestraat heeft de politie donderdag 7 september rond 16.45 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal stonden er 225 planten. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de huurders van de woning.

Vrouw beroofd van tas

OOSTERHOUT: Een 59-jarige Oosterhoutse is donderdag 7 september rond 12.30 uur op de Eline Verelaan beroofd van haar tas. De vrouw fietste over de Heuvel in de richting van de Wilhelminalaan, toen ze hoorde dat er een brommer achter haar kwam rijden. Op de Eline Verelaan kwam de bromfietser naast haar rijden en griste de tas van de vrouw weg. Daarna ging hij er vandoor richting de Max Havelaardreef. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. De verdachte is een blanke, blonde man van ongeveer 30 jaar oud. Hij reed op een blauwe bromfiets. De politie stelt een onderzoek in naar dit incident.

Vrouw gewond na aanrijding

GILZE-RIJEN: Bij een aanrijding tussen een personenauto en een voetganger bij een benzinestation aan de A58 (ter hoogte van Gilze-Rijen) is vrijdag 8 september rond 09.45 uur een 54-jarige vrouw uit Den Hoorn gewond geraakt.
Een 51-jarige automobilist uit Den Haag wilde vanaf het tankstation wegrijden in de richting van de oprit naar de A58, toen de vrouw plotseling overstak. Hij kon haar niet meer ontwijken en reed haar aan. De vrouw kwam hierdoor ten val. Ze is met nog onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Breda.

Politie houdt man aan na rijden onder invloed

RIJEN: In de nacht van donderdag 7 september op vrijdag 8 september rond 02.15 uur controleerde de politie in de Julianastraat een 43-jarige automobilist uit Rijen. De man bleek teveel te hebben gedronken en moest mee naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de man 240 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van een uur opgelegd.

Bromfietster gewond na aanrijding

RIJEN: Op de Dongenseweg vond vrijdag 8 september rond 07.45 uur een aanrijding plaats tussen een bromfietster en een fietser. De fietser, een 13-jarige jongen uit Rijen, maakte deel uit van een groepje van vier fietsers, die in de richting van Dongen reden. Het viertal wilde een andere groep fietsers inhalen, stak de weg over en ging op het fietspad aan de andere kant van de weg rijden. Daar kwam de 13-jarige jongen in botsing met een 17-jarige bromfietster uit Dongen, die de vier fietsers tegemoet kwam rijden. Beide weggebruikers kwamen ten val, waarbij de fietser een gekneusde vinger op liep. Het meisje liep een beenbreuk op en is per ambulance naar een ziekenhuis in Breda gebracht.

Vrouw aangehouden na verkeersovertreding

WAALWIJK: Surveillerende politiemensen controleerden donderdag 7 september om 18.00 uur in de Stationsstraat een automobiliste. Ze hadden gezien dat de vrouw niet-handsfree aan het bellen was en wilden haar daarvoor bekeuren. De vrouw gaf in eerste instantie een valse naam op, maar daar kwamen de agenten achter. De vrouw kon zich niet legitimeren, waarop de agenten besloten het opgegeven adres te bezoeken.
Later bleek dat de vrouw een valse naam had opgegeven, omdat ze niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De vrouw is na verhoor naar huis gestuurd met bekeuringen voor niet-handsfree bellen, rijden zonder geldig rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Racende automobilisten op de bon

WASPIK: Een politieman die donderdagavond 7 september kort voor middernacht over de A59 naar Waalwijk reed, zag dat twee automobilisten, die voor hem op knooppunt Hooipolder voor het rode verkeerslicht stonden te wachten, met elkaar een autorace gingen houden. Nadat het verkeerslicht op groen was gesprongen, reden de twee met zeer hoge snelheid over de A59 in de richting van Waalwijk. De politieman volgde de twee autos en constateerde dat ze een snelheid bereikten van bijna 170 km/uur. Op de afrit naar Waspik kon hij één van hen, een 22-jarige Waalwijker, staande houden. Van de andere auto noteerde hij het kenteken. Deze automobilist zal zijn snelheidsverbaal binnenkort op de deurmat aantreffen.
De Waalwijker kreeg een proces-verbaal voor overschrijding van de maximumsnelheid. Hij reed 168 km/uur op een plek waar de maximumsnelheid 120 km/uur is.

Auteur: Leonie van Ooijen