OpenTV verleent licentie aan S3 Software om marketing STB ...

Opentv, inc.

OpenTV verleent licentie aan S3 Software om marketing STB leveranciers te bespoedigen

AMSTERDAM, Nederland, September 8 /PRNewswire/ --

OpenTV Corp (Nasdaq GM: OPTV), een toonaangevende leverancier van enabling technologies voor geavanceerde digitale televisiediensten en Silicon & Software Systems Ltd. (S3), een wereldleider in digitale consumenten oplossingen, maakten vandaag bekend dat OpenTV de coLinkTV (TM) aanpassingssoftware van S3 toestemming heeft gegeven om de ontwikkeling van hun OpenTV Core2 (TM) en PVR2 (TM) middleware te ondersteunen. De oplossing zal tijdens de IBC beurs, die gehouden wordt van 8 t/m12 september 2006 in Amsterdam, gedemonstreerd worden op stand 1381 van OpenTV.

coLinkTV levert cruciale aanpassingssoftware die vereist is voor het snel inzetten van veilige, interactieve, high definition STB en PVR oplossingen aan set-top box (STB) fabrikanten en pay TV (betaaltelevisie) operators. Zij levert een cruciale overdrachtslaag tussen de middleware van OpenTV en de ST micro-elektronica STi71xx en STi51xx processorfamilies, om zo een snelle inzet van STBs, gebaseerd op deze processors, mogelijk te maken. coLinkTV levert een flexibele architectuur die de risico's en ontwikkelingskosten voor de fabrikant aanzienlijk reduceren terwijl zij een snelle route naar certificatie van OpenTV is. Bovendien is het product uitgetest op industrieleidende Conditional Access Systems. coLinkTV wordt door een aantal STB-fabrikanten al gebruikt in een groeiend aantal OpenTV geautoriseerde producten.

"De strategische relatie tussen S3 en OpenTV voor coLinkTV geeft een enorm concurrerend voordeel aan fabrikanten en operators die snel marktleidende, high definition, functioneel onderscheidende STBs en PVRs willen inzetten", lichtte Paul Kavanagh, Digital Consumer Marketing Manager, S3, deze week op de IBC beurs toe. "De beslissing van OpenTV om S3 coLinkTV te gebruiken in hun referentieplatform voor de ontwikkeling van producten is een duidelijke bevestiging van ons vermogen om onderscheidende waarde en uitdagende voordelen te leveren aan hun afnemers".

"OpenTV heeft een licentie verleend aan S3's software vanwege hun niet te evenaren expertise, specialistische bronnen en hun diepgaande ervaring en kennis van onze producten en ontvangsystemen. S3 is een toegewijde strategische partner van OpenTV die het versneld inzetten van STB verkopers voor onze nieuwste producten mogelijk maakt en zij spelen een belangrijke rol in het op de markt brengen van high definition tv-diensten wereldwijd", zei David McLaren, SVP of Engineering bij OpenTV.

Over OpenTV

OpenTV is een van de grootste leveranciers van technologieën en diensten die de levering van digitale en interactieve televisie mogelijk maakt. De software van het bedrijf is al geïntegreerd in meer dan 70 miljoen digitale set-top boxes in 96 landen. De software ondersteunt programmagidsen, video-on-demand, individuele video-opnamen, verbeterde televisie, interactief winkelen, interactieve en adresseerbare reclame, spelletjes en het spelen van spelletjes en een groot assortiment toepassingen voor consumentenzorg en communicatie. Voor meer informatie, kijk op: www.opentv.com

Over Silicon & Software Systems Ltd. (S3)

S3 ontwerpt innovatieve oplossingen voor de digitale consumentenmarkt en beschikt over expertise in de volle breedte van de waardeketen van de sector, van omroeporganisaties tot STB-fabrikanten tot aan de consument. S3 levert een complete software-integratie dienst aan STB-fabrikanten door een laag risico te garanderen bij inzetbare systemen. Bovendien is S3 de grootste leverancier ter wereld van DVB-H/IPDC software, en levert essentiële middleware en applicaties voor mobiele tv. S3 werd opgericht in 1986 en heeft centra voor technische ontwikkelingen in Ierland (Dublin en Cork), Tsjechische Republiek en Polen, met kantoren in de VS, China, Verenigd Koninkrijk en Nederland. Voor meer informatie, kijk op: www.s3group.com

Website: www.s3group.com
Website: www.opentv.com