Digitale Gemeente Houten

Matchbijeenkomst meerwaarde voor alle partijen

vrijdag 8 september 2006 - Bron: Stichting maatschappelijk ondernemen Houten

Afgelopen donderdag 7 september werd door het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten bij de Rabobank Kromme Rijnstreek een minisymposium/matchbijeenkomst georganiseerd over de Meerwaarde van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Meer dan 80 belangstellenden waaronder ook vele leden van bedrijvenvereniging IKH waren naar deze bijeenkomst gekomen.

Na een introductie van TNT en het ROC over wat maatschappelijke betrokkenheid binnen hun organisatie voor meerwaarde heeft gingen alle deelnemers zelf aan de slag tijdens de matchbijeenkomst en werd er gekeken of vragen vanuit het maatschappelijke veld gematched konden worden met aanbod vanuit het bedrijfsleven en het onderwijs. Dit alles voor onder andere Make A Difference Day Houten in Houten op 3 november waar bedrijven, scholen, gemeente de handen uit de mouwen gaan steken voor allerlei maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties.

Meer dan 30 matches werden gemaakt!!
Zo werd voor 3 nov onder andere

* de Keizer Makelaars gematched aan de Loericker Stee om voor bewoners een uitstapje naar een tuincentrum te organiseren.
* Groen Links gematched aan de Montessori School voor een handen uit de mouwen klus waarbij de schooltuin en het schoolplein opgeknapt gaan worden.

* het ROC gematched aan Stichting Gehandicapten Belangen voor het opzetten van een telemarketing actie door leerlingen om collectanten te werven.

* De Rabobank medewerkers gematched aan het Houtens Erf voor het organiseren van een gezellige activiteit voor bewoners
* De Zonnebloem gematched aan het ROC en CDA Houten voor het organiseren van een high-tea en herfstworkshop.
* SAMAS gematched aan verschillende organisaties die gebruik willen maken van de mooie ruimtes in het nieuwe gebouw voor een activiteit.

* Woningstichting dr Schaepman gematched aan wijkcentrum de Vuurtoren voor het organiseren van een gezellige activiteit in de wijk.

Voor meer info over MADD en maatschappelijk betrokken ondernemen in Houten kijk op www.maatschappelijkondernemenhouten.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).