Ruim 120.000 kaarten verkocht op de première The Wiz.

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 8 september 2006

Zaterdagavond gaat, na een try out periode van twee weken, in het Beatrix Theater in Utrecht de musical The Wiz in première. Een feestelijke feelgood musical over doorzettingsvermogen en het geloof in jezelf. De Nederlandse versie van de musical The Wiz is gebaseerd op het oorspronkelijke Amerikaanse verhaal The Wizard of Oz . De titelrol wordt vertolkt door Danny de Munk en Nurlaila Karim speelt de hoofdrol van Dorothy. Voor de musical, die exclusief in het Beatrix Theater te zien zal zijn, zijn op dit moment 127.487 kaarten verkocht.

De musical The Wiz is een volwassen en vooral swingende feelgood musical met veel humor en bekende hits. Het nummer 'A Brand New Day' stond in 1979 vier weken lang op nummer één. Andere hits uit de musical zijn onder andere 'Ease On The Down The Road', 'You Can't Win', 'Home' en 'No Bad News'. De Broadway productie uit 1975 werd bekroond met zeven Tony Awards. In de filmversie uit 1978 werden de hoofdrollen vertolkt door Diana Ross en Michael Jackson.

Naast Nurlaila Karim en Danny De Munk spelen Jeroen Phaff, Danny Yanga, Jerrel Houtsnee, Mathilde Santing, Danny de Munk, Marjolijn Touw en Sophia Wezer de hoofdrollen. De vertaling is van Martine Bijl en de regie is in handen van de Amerikaanse regisseur Glenn Casale die afgelopen seizoen ook Beauty And The Beast regisseerde.

The Wiz vertelt het verhaal van Dorothy die de weg kwijtraakt van huis en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis kan vinden. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een blikken man zonder hart en een laffe leeuw. Samen gaan ze op zoek naar huis, hart, verstand en moed maar bovenal zichzelf. Ze komen erachter dat geloof in jezelf alle moeilijkheden kan overwinnen.


Noot voor de redactie/