Gemeente Den Haag

Nieuwe Hagenaars bezoeken wedstrijden van ADO Den Haag (5 september)

Ongeveer 450 nieuwe Hagenaars die deelnemen aan de inburgering bij de Mondriaan onderwijsgroep bezoeken de komende tijd zes thuiswedstrijden van ADO Den Haag. Dit gebeurt tijdens de wedstrijden van 8 september tot en met 19 november. In het kader van de Haagse Ontmoeting kunnen nieuwe Hagenaars deze avonden kennismaken met een typerende vrijetijdsbesteding in de veelzijdige stad Den Haag. Het bezoeken van de voetbalwedstrijden is een initiatief van Rabin Baldewsingh, wethouder Burgerschap.

De inburgeraars worden op de wedstrijddagen ontvangen door het Haagse gemeentebestuur, een delegatie van ADO Den Haag en de Mondriaan onderwijsgroep. Het bezoek aan het Zuiderparkstadion maakt deel uit van de Haagse Ontmoeting. Voetbal is immers een universeel bindmiddel en daardoor een ideale manier om kennis te maken met een vrijetijdsbesteding die een belangrijke plek inneemt in het leven van veel Hagenaars.

Het organiseren van de Haagse Ontmoeting is een belangrijk speerpunt in het beleid van wethouder Baldewsingh. Hij wil Haagse burgers stimuleren om met elkaar in gesprek te gaan en om samen activiteiten te ondernemen. Daarbij gaat het om activiteiten waarbij mensen met elkaar praten en over de stad, hetgeen de binding met de stad wordt vergroot. Die ontmoetingen staan ook centraal op de Dag van de Haagse Ontmoeting die op 26 september aanstaande wordt georganiseerd. Dan zijn er in alle acht stadsdelen in de stad ontmoetingsbijeenkomsten georganiseerd.

Ook ADO Den Haag wil steeds meer een platform bieden voor het verhogen van het gevoel van saamhorigheid. Als enige professionele voetbalclub vervullen zij een belangrijke rol voor de regio en ook op sociaal-maatschappelijk terrein nemen zij hun verantwoordelijkheid.

Volgens de Mondriaan onderwijsgroep sluiten de activiteiten goed aan bij de inburgering. De inburgeraars volgen behalve de lessen Nederlands als tweede taal (NT2) ook verplichte lessen Maatschappijoriƫntatie (MO). Deze lessen besteden ook aandacht typische Nederlandse gewoonten en gebruiken. Het bijwonen van een voetbalwedstrijd van ADO Den Haag past daar heel goed in.

In relatie tot de wedstrijdbezoeken van de 'nieuwe Hagenaars' brengen spelers en staf van ADO Den Haag een bezoek aan inburgeringlessen om toe te lichten wat de club voor henzelf en de stad betekent en geven zij hun visie op hoe mensen in Den Haag met elkaar omgaan.

Voor meer informatie over de Haagse Ontmoeting: www.dehaagseontmoeting.nl