Persberichten 08/09 ochtend

Regio, 08-09-2006

Noordwijkerhout Politie vordert rijbewijs in De politie heeft donderdagavond 7 september het rijbewijs ingevorderd van een 20 jarige man uit Noordwijk. De invordering volgde nadat vast kwam te staan dat de man met te veel drank op een scooter bestuurde. Rond 21.15 uur controleerden agenten hem op de Maandagsewetering nadat een medeweggebruiker de agenten waarschuwden dat de scooterrijder vermoedelijk dronken was. Na een 1e blaastest op straat werd dat bevestigd. Na zijn aanhouding volgde de ademanalyse met als uitslag 650 ug/l (limiet 220 ug/l). Ook als bestuurder van een scooter volgde nu de invordering van zijn rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordwijk Mishandeling De politie heeft vrijdag 8 september om 01.30 uur een 22 jarige Noordwijker aangehouden wegens mishandeling van een 25 jarige plaatsgenoot. De 25 jarige man zag de verdachte en een meisje ruzie met elkaar maken op de De Grent en sprak de verdachte hierop aan. De verdachte keerde zich hierop tegen de voorbijganger en sloeg hem tegen het hoofd. De verdachte is hierna weggelopen en is een uitgaansgelegenheid binnengegaan. Daar werd hij aangehouden.

Reeuwijk Aanhouding na diefstal uit tenten De politie heeft vrijdag 8 september rond 00.35 uur op een camping aan de Oudeweg een 24 jarige man uit Reeuwijk aangehouden. De man was daar tenten binnengegaan, nam daaruit diverse goederen weg maar werd betrapt door de leiders van een scholengemeenschap uit Leiden die dat tentenkamp bevolkte. De ongeveer 100 kinderen waren op dat moment elders op de camping bezig een feest te houden ter afsluiting van de schoolkamp. De verdachte kon in eerste instantie in de struiken ontkomen. Uiteindelijk werd hij toch gevonden en kon hij worden ingerekend. Hij is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Stolwijk Mobiel gestolen Een 15 jarige Stolwijker is donderdag 7 september van zijn mobiel bestolen. De jongen fietste over de Goudseweg en had net zijn mobiel gebruikt, waarna hij het in zijn tas deed. Kort hierop voelde de hij een ruk aan zijn fiets waardoor hij dreigde om te vallen. De jongen zag vervolgens twee jongens op een scooter er met zijn tas vandoor gaan. De jongen heeft direct zijn mobiel geblokkeerd.