Imhotep Medical Products levert Niercheck aan Nierstichting

Imhotep

Gennep (8 september 2006) - De Nierstichting Nederland is de campagne 'STOP beginnende nierziekte' gestart. Hiervoor is de Niercheck ontwikkeld, een test waarmee u uzelf thuis kunt testen op mogelijke verborgen nierschade.

Imhotep Medical Products is geselecteerd als leverancier van de teststroken die een belangrijk onderdeel vormen van de Niercheck. Dit bedrijf is een autoriteit op het gebied van zelftesten en producent van o.a. de Easy Home Thuistesten en testen onder private label. Volgens Imhotep Medical Products is het principe van zelftesten niet meer weg te denken uit onze maatschappij, waarin mensen steeds meer bewust omgaan met hun gezondheid.

Imhotep Medical Products waardeert het ook zeer dat de Nierstichting voor deze campagne gekozen heeft voor een zelftest. Met de Niercheck kan men controleren of er te veel eiwit in de urine zit. Dit is vaak het eerste signaal van nierschade, maar als men er vroeg genoeg bij is, kan een eventuele achteruitgang van de nierfunctie vaak worden belet.

Alle zelftesten, die via Imhotep Medical Products op de markt komen worden uitvoerig gecontroleerd en voldoen aan alle wettelijke eisen, waaronder de CE-certificering. Andere voorbeelden van zelftesten zijn zwangerschaps-, cholesterol-, menopauze-, en allergietesten. Het principe berust steeds op het op een eenvoudige en laagdrempelige manier inzicht krijgen of er iets aan de hand is of niet.