Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 19 mei 2006

Symposium EA over conflicthantering in kerken en gemeenten

Driebergen - "Gemeenten lopen vijftien jaar achter in het goed omgaan met conflicten." Dat is de mening van drs. Mark Becking, psycholoog, coach en adviseur in diverse kerken. Becking is de hoofdspreker op een symposium van de Evangelische Alliantie over conflicthantering in gemeenten. Het symposium met als thema 'De mantel der liefde' vindt op 8 september plaats in Amersfoort. De bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van de zes kerkgenootschappen die bij de EA zijn aangesloten.

Altijd conflicten

Het symposium richt zich op voorgangers en leidinggevenden in kerken en gemeenten en gaat in op het voorkomen, doorzien en oplossen van conflicten. Het thema 'De mantel der liefde' verwoordt de manier waarop kerken vaak met conflicten omgaan. Het concreet aanpakken wordt lastig gevonden. Daarom hopen leidinggevenden dat de volgende conflictstorm uitblijft. Waar mensen samenkomen en samenwerken zullen echter altijd conflicten ontstaan. Binnen kerkenraad of oudstenteam, met de voorganger of predikant, tussen gemeenteleiding en gemeenteleden. Regelmatig lekt daardoor veel tijd en energie weg. Ook worden relaties soms langdurig ontwricht. Een weinig hoopvol getuigenis. De EA wil kerken daarom helpen: hoe kun je conflicten doorzien en op een goede manier oplossen? In workshops worden diverse praktische en preventieve trajecten aangereikt. Deze worden verzorgd door spreker Mark Becking, Karin Somhorst (Stichting Gedragscode Leidinggevenden), Gerard van der Schee (EA) en churchmediator Anneke den Hertog. De deelnemers ontvangen een brochure met artikelen over conflicthantering.

Enquête

De Evangelische Alliantie is benieuwd naar de praktijk van conflicthantering in gemeenten. Zowel leidinggevenden als gemeenteleden worden daarom uitgenodigd om hierover een enquête in te vullen op www.ea.nl/nieuws.

Informatie en aanmelding

Het symposium vindt plaats op 8 september 2006 van 15.30-20.15 uur in het gebouw van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. Belangstellenden kunnen een informatiefolder aanvragen bij de EA of terecht op de website voor informatie en aanmelding.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Roor, hoofd communicatie & fondsenwerving, tel. 0343-513693 of bert@ea.nl. Foto: drs. Mark Becking


---- --