Brainstormbureau viert Vet Feest;

een expositie in de etalages van het Brainstormbureau tijdens de Rode Loper

AMSTERDAM, 20060715 -- Van 8 september tot 8 oktober 2006 exposeert beeldend kunstenaar, Robert Pennekamp, onder het thema "Vet Feest" in de etalages van het Brainstormbureau, Eikenweg 66 te Amsterdam. Een onconvetionele expositie tijdens het Rode Loper Festival.


Een expositie die gaat over eten, voeding en de problematiek daarom heen. Ingegaan wordt op het hippe taalgebruik vet cool, vetfeest. De expositie geeft al aan dat het waarschijnlijk allemaal niet zo'n vet feest zal zijn, of dat een vet feest wellicht super cool met mayonaise en verse vette frietsaus zal zijn. Of dat de de bakken frituur emmers en olie die de kunstenaar op 30 april, koninginnedag bij 1 horeca gelegenheid weghaalde, je doet verbleken. Dan denk je meteen aan alle voedingskundige adviezen, de mensen die in Nederland allemaal overgewicht hebben, de industrie die eraan verdient, de gezondheidszorg die wat te doen heeft, de belastingbetaler die het allemaal betaald. Het modebeeld, waar je onmogelijk aan kan voldoen. Het lekkere eten dat meestal veel te vet is, maar waarvan men weet dat het slecht is, maar toch allemaal gegeten wordt. Een interessante expositie over humane voeding. Voer voor doktoren, gezondheidskundigen, voedingskundigen, dieetisten, en wetgevers van de gezondheidszorg. Verder de onmogelijkheid van een eensluidende boodschap die deze expositie met zich meebrengt. Er is altijd van verschillende kanten tegen aan te kijken. Onmogelijkheden genoeg die deze expositie met zich meebracht. Niemand zat er op te wachten. Het is maar een opsomming van de feiten en de conclusie mag u zelf trekken. Geen enkele fabrikant die dit wil sponsoren, geen instantie die zo uitgesproken de snaar weet te raken. Een expositie die eerder meer vragen, dan antwoorden oproept. Vet Feest is te zien tot 8 oktober in de etalages van het brainstormbureau. De expositie Vet Feest maakt ook deel uit van het festival de Rode Loper, dat in het teken staat van alles van cultuur in het stadsdeel Oost Watergraafsmeer onder de aandacht van bewoners van Oost te brengen. Aansluitend zal 's avonds een vetfeest zijn, met champagne, kaviaar, een 4-gangendiner en allerlei extra's in het kader van een Vet Feest. Tevens heeft buikdanseres Shaheen, excusief toegezegd voor deze avond een buikdansshow te maken.

Op de website:
www.brainstormbureau.nl/vetfeest
kunt u meer informatie over het feest en de expositie vinden.

Het Brainstormbureau is gevestigd op de hoek van de Vrolikstraat en de Eikenweg. Het adres is Eikenweg 66 in Amsterdam Oost, vlakbij het Oosterpark



Ingezonden persbericht