Beurs voor (tweede) woningen in het buitenland

Expo business partners

Veel Nederlanders gaan op zoek naar een plekje op deze aarde om na gedane arbeid op een plezierige manier oud te worden. Het klimaat speelt hierin een grote rol. Veel landen waar veelvuldig de zon schijnt zijn erg populair bij deze groep landgenoten. Ook speelt de hectiek van het westerse leven een grote rol. Vaak wil men weg van alle westerse ellende. Weg van de media die continue de gelederen op de hoogte houden van alle onrust die er leeft in onze jachtige en rumoerige westerse wereld. Een optrekje in een rustige omgeving is voor veel mensen een droom die al jaren wordt gekoesterd. Landen waar veelvuldig de zon schijnt zijn erg populair en geven vaak meer levensvreugde dan ons trieste regenachtige land.

Naar verwachting zullen dit jaar meer dan 120.000 landgenoten ons land permanent of tijdelijk verlaten om elders hun geluk te zoeken. Uit ondervragingen blijkt dat steeds meer mensen ons land zien als een land met te veel regeltjes en wetjes, die het wonen hier niet stimuleert. Ook de spanningen en toenemende criminaliteit doet veel mensen besluiten uit te zien naar een stek in het buitenland.Ook de groep onder 55 jaar gaat zich steeds meer focussen op een huisje in het buitenland. Prettiger woon-en leefklimaat zijn niet altijd het hoofdmotief. Ook het goedkopere levensonderhoud wat veel zuid- en oost Europese landen nog kennen spreekt de Nederlanders erg aan.

Om zich te oriënteren zal van 8 t/m 10 september 2006 voor de eenentwintigste maal de beurs Immo International worden gehouden.

Gedurende deze drie dagen zullen ruim 120 makelaars, bemiddelaars en projectontwikkelaars met onroerend goed uit meer dan 30 landen en eilanden hun bestaande en nieuwbouwwoningen tonen aan het Nederlandse (en Belgische) publiek. Bent u geïnteresseerd of wilt u de mogelijkheden voor de aankoop van een (2e) huis in het buitenland eens rustig bekijken, dan is dit voor u de gelegenheid bij uitstek om u op vrijblijvende manier voor te laten lichten. Lekker snuffelen bij de makelaars tussen de ruim 50.000 huizen, villa's, boerderijtjes, appartementen, chalets en kastelen uit alle uithoeken van de wereld. Deze worden aan u getoond op deze bijzondere expositie. Financiële dienstverleners, fiscalisten, juristen, verhuisbedrijven en uitgevers van boeken en tijdschriften geven informatie over hun specialisme.

Populaire landen:
Spanje, Frankrijk en Turkije zijn landen die erg populair zijn. De Italiaanse streken Toscane, Umbrië en de Marche zijn erg populair bij de hogere klasse. Een huis in een van de schitterende landschappen is een droomwens voor veel Nederlanders. Ook over dit land veel informatie op de beurs. Tsjechië en Hongarije zijn al enkele jaren zeer geliefd. Aantrekkelijke en betaalbare prijzen voor leuke huizen met veel grond in zonnige en bergachtige gebieden. Dit geldt ook voor Zweden en Noorwegen. In deze landen koop je nog een huis met veel grond voor een lage prijs. De landen rond de Middellandse Zee blijven populair. Spanje is de laatste jaren wel wat duurder geworden maar blijft nog steeds nummer één bij de zonaanbidders. Frankrijk en Turkije delen de tweede plaats. Aruba, Bonaire en Curaçao zijn weer aan het stijgen in populariteit.

Bent u op zoek naar een droomhuis in Frankrijk, Spanje, Turkije, Italië, Hongarije, Tsjechië of een ander spannend land, breng dan een bezoek aan deze sfeervolle en zeker interessante en informatieve beurs.

De deelnemende makelaars en projectontwikkelaars presenteren woningen uit o.a. Aruba, België, Bonaire, Brazilië, Bulgarije, Cyprus, Duitsland, Egypte, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Kroatië, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Peloponnesos, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Thailand, Tsjechië, Turkije, Verenigde Staten (Florida) en Zuid-Afrika.

Lezingen:
Op zaterdag 9 september en zondag 10 september kan de bezoeker lezingen bijwonen over het kopen en wonen in Spanje, Italië, Frankrijk, Portugal, Hongarije, Turkije, Tsjechië, Bulgarije, Zweden en de Verenigde Staten. Tijdens de lezingen zal aan de orde komen o.a. juridische en fiscale aspecten, maar ook strategische zaken, aan- en verkoop van onroerend goed en vele andere interessante en belangrijke zaken. Na elke lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

In het kort het programma voor zaterdag 9 en zondag 10 september:

Dennenzaal
10.20-11.50 uur Frankrijk
12.00-13.00 uur Spanje
13.10-14.10 uur Turkije
14.20-15.20 uur Portugal
15.30-16.30 uur Bulgarije

Iepenzaal
10.15-11.15 uur Italië
11.25-12.25 uur Tsjechië
12.35-13.35 uur Hongarije
13.45-14.45 uur USA
14.55-15.55 uur Zweden

Openingstijden beurs:
Vrijdag 8 september 12.00 - 17.00 uur
Zaterdag 9 september 10.00 - 17.00 uur
Zondag 10 september 10.00 - 17.00 uur

Locatie:
Euretco Expo Center
Meidoornkade 24, 3992 AE Houten (6km onder Utrecht)
Het Euretco Expo Centrum is makkelijk te bereiken en ligt centraal in Nederland. Op de A27, de rijksweg tussen Breda en Utrecht, neemt u de afslag Houten (afrit 29). Onderaan de afrit gaat u bij de rotonde linksaf richting Houten en volgt de borden Euretco Expo Center. U kunt voor de deur gratis parkeren.
De toegangsprijs bedraagt: 7,50 euro, kinderen t/m 12 jr. gratis. Er is een videozaaltje voor de kleintjes.

Kijk voor meer informatie op www.immo-international.nl


-------------------------