OpenTV geeft voorproefje van Toekomst Tv op IBC 2006

Opentv, inc.

OpenTV geeft voorproefje van Toekomst Tv op IBC 2006

AMSTERDAM, Nederland, August 31 /PRNewswire/ --


- Bedrijf "maakt tv toegankelijk" met visie voor beleving tv-kijker. OpenTV brengt geavanceerde digitale televisie, geavanceerde reclame en oplossingen voor interactieve televisie onder de aandacht

OpenTV Corp. (Nasdaq GM: OPTV), een toonaangevende leverancier van enabling technologies voor geavanceerde digitale televisiediensten, brengt onder het motto "televisie verandert...maak het medium toegankelijker!"op stand nummer 1.381 van de IBC- show die van 8 tot 12 september in de Amsterdam RAI wordt gehouden, zijn nieuwste technologieën onder de aandacht.

Het thema, dat gebaseerd is op de hypothese dat de tv-kijker van tegenwoordig meer keus en flexibiliteit en een betere toegankelijkheid wil, slaat op alle producten van OpenTV die getoond worden. Doordat OpenTV de technologieën die de basis vormen voor set-top boxes en digitale televisie onder de aandacht brengt, heeft het bedrijf een leidinggevende positie ingenomen; hierdoor heeft het ook de toepassing van flexibele bedrijfsmodellen en spectaculaire kijkerservaringen in de televisie-industrie mogelijk gemaakt.

"Telefoon en internet zijn tegenwoordig de belangrijkste technologieën om sociale netwerken over de hele wereld op te bouwen en te onderhouden," zei James A. (Jim) Chiddix, Voorzitter en Algemeen Directeur van OpenTV. "OpenTV gelooft dat de televisie de op twee na belangrijkste is, en dat de manier om in deze veranderende wereld te overleven acceptatie, onderzoek en het mogelijk maken van deze verandering is. Als we zeggen dat we televisie toegankelijk maken, borduren we voort op onze achtergrond van pionierswerk op het gebied van middleware en aanverwante toepassingen en op nieuwe content sources, nieuwe navigatiemodellen, nieuwe vormen van tv-reclame en nieuwe kennis met betrekking tot televisie."

Voorbeelden van de getoonde producten op de IBC zijn: toepassingen voor geavanceerde digitale televisie, geavanceerde reclame en interactieve televisie.


-- De visie van OpenTV: Met dit thema in gedachten zal OpenTV een supermodaal zoomable user interface (ZUI) introduceren, dat de manier waarop de kijkers navigeren en een keuze maken uit het enorme aanbod, essentieel zal veranderen. Open TV levert daarvoor navigatieinstrumenten die relevantie creëren en inspelen op interesses.

-- Geavanceerde digitale televisie:

-- Als een van de belangrijkste leveranciers van high definition television (HDTV) zal OpenTv een aantal live HDTV services van zijn klanten onder de aandacht brengen, alsmede een brede collectie HD set-top boxes van ADB, Pace, Philips, Scientific Atlanta en Thomson.

-- OpenTV zal de kracht van zijn populaire Core2/PVR2 set-top sofware demonstreren door middel van een HD-gids die ontwikkeld is door Nagravision. Belangrijke aspecten van deze gids zijn o.a. time-shifting, programmering, series linking en push VOD.
-- OpenTV zal IPTV demonstreren, waarmee een toepassing voor hybride IPTV-deployering door kabel- en satellietexploitanten onder de aandacht wordt gebracht.

-- OpenTV Core2/PVR2 ondersteunt een groot aantal application execution environments, waaronder HTML en Flash(R). OpenTV zal zijn Flash-toepassing onder de aandacht brengen, die gebaseerd is op de bekroonde MachBlue(TM) van Bluestreet Network, dat snelle totstandkoming van verbeterde programmering door het gebruik van standaard Adobe(R) Flash ondersteunt. OpenTV zal ook zijn paradepaardje, de HTML-toepassing voor thuisnetwerken demonstreren.

-- OpenTV zal zijn Amerikaanse kabeltoepassing demonstreren die ervoor zorgt dat OpenTV Core2 op pre-OCAP set-top boxes van Motorola kan draaien en dat diverse toepassingen, waaronder Mystro Digital Navigator (MDN) van Time Warner, worden ondersteund.

-- Ook zal de toepassing voor Switched Digital Video van OpenTV worden getoond, die exploitanten in staat stelt Switched Digital Video in te zetten, dat onmiddellijk bandbreedte, toewijzing van weinig gebruikte kanalen, het vrijmaken van bandbreedte voor andere concurrerende aanbiedingen zoals high definition broadasting en video on demand ondersteunt.

-- OpenTV heeft ook technologieën met ICTV(TM) geïntegreerd en zal een objectieve hybride demonstreren die alternatieve navigatie levert, plus programma's voor internet en
advertentiemogelijkheden voor set-top boxes die ondersteund worden door OpenTV.

-- Geavanceerde reclame:

-- Er zal een exclusieve demonstratie worden gegeven van een end-to- end productiesysteem voor verbeterde reclame, dat het publiek voor zich wint doordat het sneller en goedkoper boeiende, interactieve advertentietoepassingen kan creëren, valideren, plannen en uitbrengen.

-- Ook zullen de toepassingen van OpenTV voor reclame met betrekking tot verkoop- en inventarisatiebeheer worden getoond; daarvoor wordt OpenTV's ad decision engine voor dynamische insertie van de beoogde advertenties gedemonstreerd.

-- Interactieve televisie:

-- Interactieve TV van OpenTV is een volledig geïntegreerde transactional solution voor interactieve televisie; het ondersteunt de interactie tussen een groot aantal platformen door middel van apparaten zoals mobiele telefoons, internet/PC, afstandsbedieningen van tv's, en telefoon/IVR. Een aantal van de deelnemende tv-modules zijn: Quiz, Vote, Prize Management, iEvent, iShow, Charity, Auction, Betting, Gaming, en Sales.

Over OpenTV

OpenTV is een van de grootste leveranciers van technologieën en diensten die de levering van digitale en interactieve televisie mogelijk maken. De software van het bedrijf is al geïntegreerd in meer dan 70 miljoen digitale set-top boxes in 96 landen. De software ondersteunt programmagidsen, video-on-demand, individuele video-opnamen, verbeterde televisie, interactief winkelen, interactieve en adresseerbare reclame, spelletjes en het spelen van spelletjes en een groot assortiment toepassingen voor consumentenzorg en communicatie. Voor meer informatie kunt u surfen naar www.opentv.com.

Website: www.opentv.com