Ingezonden persbericht

Programma Keistadfeesten 2006

Vrijdagmiddag 8 september

Kernwinkelgebied: straatanimaties en flyeracties èn Theater op Straat

Appel- en Groenmarkt: Gipsy Road Show
18.00 - 20.00 uur Muchachos

Vrijdagavond 21.00 - 24.00 uur
Kernwinkelgebied: straatanimaties en flyeracties èn Theater op Straat

Hof: CopyCat: de swingende coverband bestaat uit een ritmesectie van vier professionele muzikanten en twee zangers e/of zangeressen. www.copycatband.nl
Lieve Vrouwekerkhof: El Marichi een wervelende show
Appel- en Groenmarkt: Gipsy Road Show
met The Piotto's

Zaterdag 9 september 12.00 - 17.00 uur
Theater op Straat*, tientallen theatergezelschappen van divers pluimage in het kernwinkelgebied: Langestraat (Grote Slok, Korte Gracht (Viswaag), Varkensmarkt (ook een draaimolen), Jorisplein, Utrechtsestraat en Lieve Vrouwekerkhof.

Met van 16.00 tot 17.00 uur de grote finale op Lieve Vrouwekerkhof, door het spectaculaire gezelschap "Tout Fou to Fly" uit Frankrijk. Dat moet je gezien hebben!

Theater op Straat is speciaal voor de Keistadfeesten geprogrammeerd door Amersfoorts Theater Terras.

Dag van de Amateurkunst van 12.00- 17.00 uur

Met optredens in: Logies De Tabaksplant, Coninckstraat; St. Rochuskapel; Armen de Poth, Pothstraat; Oud Katholieke St. Georgiuskerk 't Zand 13; St. Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 29; Museum Flehite, Buiningzaal, Westsingel 50; De Observant, Stadhuisplein 1, binnenplaats; Armandomuseum, Elleboogkerk Lange Gracht; Johanneskerk, Westsingel 30; Muziektent Groenmarkt; Tejaterthuis, Nieuwstraat 17; Muziekschool, Muurhuizen 1-3.
Zie ook www.scholenindekunst.nl

Gipsy Road Show
Appelmarkt: 14.00 - 17.00 uur Het Lagrené Ensemble
en een Waarzegster tot 23.00 uur
Groenmarkt: 17.00 - 20.00 uur Trio Johnny Rosenberg

14.00 uur Eendjesrace georganiseerd door Zorgaccent op het Spui
Eendjesrace van Zorgaccent Amersfoort op het Spui bij de Koppelpoort. Enkele duizenden felgele eendjes zullen wedstrijdzwemmen om mooie prijzen en voor een goed doel.

Hele dag: Open Monumentendag, thema: Feest!
Zie ook www.openmonumentendag.nl/

Siesta
Ter gelegenheid van de landelijke Open Monumentendag (9 september) geeft Siesta een folder uit onder de titel: "Het Spui en de Eem, een wandelroute langs Monumenten van Industrie en Techniek" (verkrijgbaar bij Flehite en VVV). Verschillende panden aan Spui en Eem zijn te bezichtigen. Meer informatie www.siesta-amersfoort.nl/

Prins Hendrik Schietvereniging bestaat 100 jaar
Locatie: Voor het Oude Stadhuis, Stadhuisplein volgt nog iets meer info
van . tot uur

Utrechts Landschap
Locatie: Voor het Oude Stadhuis, Stadhuisplein
"De Groenling" de promowagen van het Utrechts Landschap.

Saxus. 's Middags komt u 40 saxofonisten tegen in een boot van de Waterlijn,
Saxus bestaat uit ruim 40 saxofoons variërend van sopranino tot bas.
http://members.lycos.nl/saxus

Zaterdagavond 21.00 - 01.00 uur
Hof: "Musical Night" met meer dan 90 artiesten.
Presentatie Albert West m.m.v. de musicalgezelschappen Amersical, Amerberg en Muziektheater Totaal.

Amersical. Muziektheatergroep Amersical is sinds 7 jaar actief in Amersfoort en de regio eromheen. Amersical speelt elk jaar een theaterproductie in musicalvorm en streeft daarbij naar een kwalitatief hoogwaardig, maar wel laagdrempelig cultureel product. www.amersical.nl.
Amerberg. Oorspronkelijk gestart in 1989 bestaat de musicalgroep de Amerberg op dit moment uit 50 leden en heeft een nieuwe productie "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat" van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. In 2007 zullen zij een programma brengen met o.a. Aida, The Wizz, West Side Story, Elisabeth, Grease, Lion King, Jesus Christ Superstar en Les Miserables, zie ook www.musicalgroep.nl
Muziektheater Totaal. TOTAAL onder leiding van Reinier Bavinck bestaat uit ca. 20 leden tussen de 20 en 75 jaar. Het repertoire bestaat voornamelijk uit musicalproducties waarbij gestreefd wordt om vernieuwend bezig te zijn en de minder bekende producties ten gehore te brengen. Naast zang wordt veel aandacht besteed aan spel en choreografie. Binnenkort start TOTAAL met de repetities voor de musicalproductie "De Man van La Mancha", naar het bekende boek "Don Quijote" van Miquel de Cervantes Saveedra. Deze productie zal volgend jaar november in het theater de Lieve Vrouw hier in Amersfoort te zien zijn.
Voor meer info www.muziektheater-totaal.nl

Lieve Vrouwekerkhof: Note-This, Ticket To Go, en Harry Slinger.
Ticket To Go speelt een uiteenlopend repertoire enheeft door de jaren heen bewezen van elke gelegenheid een geweldig feest te maken! www.tickettogo.nl

Showband Note-This is een showformatie die uit zo'n 20 enthousiaste muzikanten bestaat.

www.note-this.nl

Appel- Groenmarkt: Gipsy Road Show met o.a. de Paulus Schäfer Gipsy Band tot 24.00 uur

Zondag 10 september 12.00 - 17.00 uur
MarktStad in het hele kernwinkelgebied met honderden kramen, unieke aanbiedingen en demonstraties.

Lieve Vrouwekerkhof: Grote KunstMarkt met workshops en demonstraties
Hof: ClowntjesHof met verrassend veel attracties voor kinderen met tientallen Clowns, Heppy Dicso en karaoke; voor de kleineren zijn er o.a. een ballenbak, springkussen, mini-kop-van-jut, melk de koe; voor de wat groteren ook nog een zeephelling, een happende hond en de stoere jongens en meiden kunnen ook nog over de hindernisbaan of proberen op een rodeostier te blijven zitten.
De kinderen worden natuurlijk allemaal geschminkt!!

Achter de Hema: Custom Show (motoren) www.confederates-mc.com/
Westsingel, Utrechtsestraat en Arnhemsestraat: Custom Show van Amerikaanse Sleeën
Zie ook www.fucof.nl

Gipsy Road Show
Appelmarkt: 12.00 - 17.00 uur met Romeny Jag
Groenmarkt: 13.00 - 17.00 uur met Gianni Lincan

Woensdag 13 september 13.30 uur in De Drietand
Klaverjassen voor Senioren.
Aanmelden per paar mogelijk tot en met 11 september bij: Piet van der Last, 461 4475.

NB. Einde programma

Wijzigingen voorbehouden

-------------------------------------------
Andere pagina.

Gipsy Road Show Appel- en of Groenmarkt
met o.a. Verhalenvertellers, Zigeunermuziek, kinderbioscoop en waarzegster

Vrijdag
Muchachos: gipsyflamenco (met Josua Rosenberg, broer van het beroemde Rosenberg trio)
18.00 - 20.00 uur
De Piotto's: De Piotto's zou je een 'instituut' kunnen noemen. Meer dan een halve eeuw geleden opgericht door meesterviolist Piotto Limberger, geen onbekende voor Django Reinhardt. Zij spelen traditionele en gipsyswing; de wat oudere garde, maar zeer gepassioneerd.
21.00 - 24.00 uur

Zaterdag
Romeny Jag Ensemble: Mix van verhalen, dans en muziek
De verhalenkoffer vol voorwerpen, oude en nieuwe anekdotes van 'de wereld als huiskamer' van gastvrouw Bluma vormt hierbij een belangrijke onderdeel. Aan bod komen geschiedenis, vooroordelen, tradities en het moderne leven van sinti en Roma in Nederland en de rest van de wereld. Gevarieerde muziek, van czardas tot hotclub tot kermismuziek.
www.freewebs.com/romeny-jag
14.00 - 17.00 uur

Trio Johnny Rosenberg: jazz, latin, pop. Johnny groeide op ineen milieu van muziek. Iedereen in de familie zong of speelde een instrument. Hij werd derde op het nationale songfestival 2005 en treedt vaak op buitenlandse festivals op. www.johnnyrosenberg.nl
17.00 - 20.00 uur
Paulus Schäfer Gipsy Band: Paulus, jonge gitarist kan zich makkelijk meten met Stochelo Rosenberg. Met zang van Martin Wagner. Mix van jazz, latin en croonen.
21.00 - 01.00 uur

Zondag
Romeny Jag Ensemble: mix van verhalen, dans en muziek
Appelmarkt: 14.00 - 17.00 uur
Giani Lincan Ensemble: Roemeense zigeunermuziek. Giani is een internationaal befaamd cimbaalspeler. Het ensemble speelt van de wilde passie van de Roemeense en Hongaarse zigeunermuziek tot de geraffineerde salonmuziek uit de oude hoofdsteden Parijs en Wenen.
www.lincan.nl
Groenmarkt: 13.00 - 17.00 uur

Theater op Straat
De straten in de historische binnenstad van Amersfoort vormen sinds jaar en dag de plek waar de Keistadfeesten worden gevierd. Daar hoort straattheater bij, theater in zijn oervorm dus, theater waar je niet aan ontkomt als je door de straten loopt, theater uit onverwachte hoek, theater dat zich in al zijn verschijningsvormen ontvouwt voor de ogen van het publiek.
Theater Terras is de organisatie die elke zomer voorstellingen plaatst op verrassende locaties in Amersfoort. Geen theater in een zaal, maar theater op vergeten stukken grond, in leegstaande panden, bij u in de achtertuin, in een bos waar anders zelden iets gebeurt of theater. op straat. Speciaal voor de Keistadfeesten heeft Theater Terras voor de binnenstad een programma met straattheater uit binnen- en buitenland samengesteld.
Op donderdag en vrijdag tijdens de Keistadfeesten krijgen de feestgangers alvast wat voorproefjes geserveerd, waarna zij ongetwijfeld reikhalzend zullen uitzien naar de hoofdschotel: het Franse collectief Tout Fou To Fly, dat onder de Onze Lieve Vrouwetoren de harten van kinderen en hun begeleiders zal stelen met een onnavolgbare mix van luchtacrobatiek, slapstick, live muziek, mime en aanstekelijke onzin.
Robin Bruinsma

Hieronder vindt u de verschillende voorstellingen

Frank Los (NL)
Heeft u wel eens een optelsom gezien van een karikatuurtekenaar, een plezierdichter, een clown en een stand-up comedian? Dan moet u Frank Los eens zien. Hij lijkt wel niet helemaal goed snik, maar ondertussen weet hij precies wat hij moet doen om zijn publiek te vermaken. Het is zo grappig om naar te kijken, dat het bijna niet waar kan zijn dat zo'n persoon bestaat. Of doet hij ook alsof?
Donderdag 7 september
18.00 - 21.00 uur Kernwinkelgebied
Zaterdag 8 september
12.00 uur Varkensmarkt
13.00 uur Langestraat
14.30 uur Langestraat
15.30 uur Varkensmarkt

Doublé (NL) - Koeanimatie en Pinokkio en Gepetto
Zo'n mooi zoogdier laat je toch niet op stal staan. Klara 3 en Bertus 5, op hun zondags en traditioneel gekleed, zijn daarom met Milou hun koe op pad naar... Tja, waar naar toe? Het doet er eigenlijk ook niet toe, want ze zijn er. Milou loeit er vrolijk op los, haar ogen twinkelen, haar kop beweegt fier op en neer en af en toe laat ze zich ruiken. Het boerengeluk kan niet stuk.
Donderdag 7 september
18.00 - 21.00 uur Kernwinkelgebied
Vrijdag 8 september
16.00 - 20.00 uur Kernwinkelgebied

Zingende Decoupeerzaag (NL) - Petit Hermenie
Le Petit Hermenie is een spraakmakende act van theaterproductiehuis de Zingende Decoupeerzaag. 'Le Petit Hermenie' loopt op eigen wijze tussen de mensen door om fanfareoefeningen te doen. Als dat niet gaat zoals de strenge en dominante tamboer-maître graag zou willen, worden andere dingen uit de kast getrokken.
Vrijdag 8 september
16.00 - 16.40 uur Jorisplein
17.00 - 17.40 uur Langestraat
18.20 - 19.00 uur Hof
19.20 - 20.00 uur Lieve Vrouwekerkhof
Zaterdag 9 september
13.00 - 13.40 uur Langestraat
14.00 - 14.40 uur Langestraat
15.20 - 16.00 Langestraat
16.20 - 17.00 uur Varkensmarkt

De stijle, Want (NL) - LUNAPARK (entree: 1 euro)
De Stijle, Want presenteert zijn nieuwe programma, 'LUNAPARK', in een nieuwe tent. En geheel in de stijl van de hedendaagse kermisattracties kan het niet snel genoeg gaan: één minuut na het binnenkomen, staat u alweer buiten. Met die gegarandeerde brede lach. Samen met 4 tot 11 anderen doorloopt u deze vrolijke sensatie van een onvergetelijke minuut.
Zaterdag 9 september
12.00 - 16.00 uur Lieve Vrouwekerkhof

The Primitives (B) - Swanlake
Na gekookt ('Cook it') en gewassen ('Wash it') te hebben voor schoolkinderen en presidenten, in luxe theaters, op straat en in psychiatrische instellingen, van Finland tot Australië, werpen The Primitives zich op een vertelling in een ruw, visueel, poëtisch en hilarisch 'Zwanenmeer'. Twee onwaarschijnlijke personages zijn erop uit om u opnieuw te doen geloven in de liefde en andere onmogelijke dingen.
Na het Bolshoi en het Kirov, 'Het Zwanenmeer' in al zijn pracht en glorie, voor u gebracht door . Mastic's Plastics.
Een episch verhaal over Conflict, Rebellie, Liefde en Dood, voor u gebracht door twee iets te dikke, iets te oude werkmannen in plastic tutu's en vol emotie.
Vrijdag 8 september
16.00 uur Lieve Vrouwekerkhof
18.00 uur Lieve Vrouwekerkhof

The Primitives (B) - T
Geïnspireerd door het beste uit de stomme film, nemen The Primitives een komische duik in de wereld van marketing en kapitalistische concurrentie. Twee theeverkopers voeren zij-aan-zij, maar tegen elkaar een meedogenloze strijd om de klant en zijn centen. Compleet met een scheutje echte menselijkheid. Business as usual bij The Primitives.
Zaterdag 9 september
12.00 uur Jorisplein
14.30 uur Lieve Vrouwekerkhof

Fabularasa (B) - De Rijdende Biechtstoel

Broeders Barthelomeus en Eduwardus kregen van hun superieuren de haast onmogelijke opdracht de kerk te updaten en dichter bij de mensen te brengen. Hierin gaan ze met behulp van de Zeven Hoofdzonden op zoek naar de grootste zondaar in het publiek.
Zaterdag 9 september
12.00 uur Langestraat
14.00 uur Langestraat
15.15 uur Varkensmarkt

St. Dimenzie en Daad (NL) - Ratkatkast

Ratkatkast houdt het midden tussen een straatact en een theatrale installatie. In Ratkatkast spelen twee bezoekers zelf een kort verhaaltje over een hautaine kat en een hopeloos verliefde rat. Met simpel touwtrekken fietsen, knopdrukken en hendeltrekken voltrekken ze een kleine ontmoeting met grote gevolgen.
Ratkatkast is een glimlachvoorstelling zonder acteurs, een kleine komedie met een romantisch tintje, een theatraal tussendoortje voor de lekkere trek.
Zaterdag 9 september
12.00 tot 16.00 uur Langestraat (Viswaag)

Dado (can) - Mon Oncle le Bossu
Een beminnelijke, subtiele en geraffineerde clown, die de toon en de kracht van de kleinste suggestieve gedachte heeft geperfectioneerd. In deze show presenteert Dado een hypnotiserende reeks van originele rekwisieten, fysieke comedy, geïmproviseerd geweld en een ongelofelijke hoeveelheid aan ongewone zonderlinge instrumenten. Deze voorstelling is een verbijsterende cocktail van gekke en dolle vaudeville van wereldklasse, die het publiek op festivals over de hele wereld heeft vermaakt.
Vrijdag 8 september
16.00 uur Langestraat (Viswaag)
18.30 uur Lieve Vrouwekerkhof

De Muzen (NL) - Chuncho
Chuncho is een sfeervolle expositie van negen mensgrote karakteristieke figuren met hun attributen. De expositie komt met regelmaat tot leven wanneer de twee speelsters in de huid van hun zelfgemaakte poppen kruipen. Zij zoeken contact met het publiek waardoor vrolijke taferelen en speelse ontmoetingen ontstaan. In combinatie met de sprookjesachtige muziek op de achtergrond krijgt zowel jong als oud al snel het gevoel zich in een andere wereld te bevinden.
Zaterdag 9 september
13.00 - 16.00 Jorisplein (ieder heel uur voorstelling)

Daniël Burley (D)
Hij is geen acteur die de standaardstukjes speelt, hij is een magiër die het onmogelijke mogelijk maakt of een komediant die mensen aan het lachen maakt. Kortom hij is Daniël Burley. Een boeiende entertainer die een grappige show neerzet die iets opbeurends of anders heeft voor iedereen. Zijn het niet zijn rollende ogen, zijn marionetachtige manier van lopen, zijn fluitgedrag waarmee hij zijn publiek onder controle houdt, dan is het wel het water dat uit een krant vloeit of een boek dat in brand vliegt. Daniël weet gewoon hoe hij zijn publiek moet verwonderen zonder woorden te gebruiken. Een succes op vele buitenlandse festivals, maar zelden of nooit in Nederland te bewonderen.
Vrijdag 8 september
15.15 uur Jorisplein
17.45 uur Hof
Zaterdag 9 september
13.45 uur Varkensmarkt
17.00 uur Groenmarkt

Ulik (D)
Überflieger: Een menselijk vliegtuig, die alle dimensies de lucht in laat vliegen en de toeschouwers van verbluffing van de stoelen blaast.
Tuba-Mobil: Een doorgeknalde klassieke tubaspeler is door de algehele motoriseringswaanzin overvallen. Heeft U al eens geprobeerd om de landkaart op de Tuba te spelen? Van een normale B-Tuba heeft Ulik een bulderende wedstrijdmotor gemaakt.
Trommelgott: Booum tacka taktak Booum. Dit nummer laat zich eigenlijk niet in woorden uitdrukken, maar laat het publiek sidderen: acrobatiek, Stunts, Kodotrommel, ritme, muziek, Zwitserland - wanneer Ulik de trommel bestijgt, dan.
Paparazzi: De nachtmerrie van iedere bekende Nederlander! Een brutaal televisieteam valt aan. Alles wordt blootgelegd, verteld en genadeloos op film vastgelegd. Een vraag blijft openstaan. Is de cameraman nu echt of is het een pop. Op het moment dat het publiek het doorheeft, moet iedereen lachen. Er is geen ontkomen meer aan, iedereen wordt over de pijnlijkheden van het leven ondervraagd.
Zaterdag 9 september
13.00 uur Varkensmarkt
17.00 uur Varkensmarkt

Mr Jones (NL) and Fred, the amazing stunt pig
Mr. Jones en Fred, het wonderbaarlijke stuntvarken, is een neurotische komedie. Nadat hij gedurende zijn gehele jeugd naar de rondtrekkende circussen in zijn geboortestad had gekeken, besloot Mr. Jones op een dag om zijn eigen circus te beginnen. Tijgers temmen, drie dubbele salto's, dames in strakke roze pakjes en het eten van vuur waren maar een aantal van zijn ambities. Je gelooft je ogen niet als ze een aantal van de oudste en meest gevaarlijke circusstunts uitvoeren: De tocht door de hel, stalen zenuwen en de duik van de dood.
Zaterdag 9 september
13.00 uur Lieve Vrouwekerkhof
16.00 uur Jorisplein

Tout Fou to Fly (F) - Csangos karavaan
Tout Fou to Fly is een circustheatergroep die de kunst van het trapezevliegen verstaat. Het is een van de weinige groepen die trapezenummers zo hoog durft uit te voeren. Al zwierend en zwaaiend vertelt de familie het verhaal van de Csango's. Het hoofd van de clan, zijn vrouw, een muzikant en een ernstige man treffen de voorbereidingen voor een ceremonie voor de baby. Maar dan is de baby verdwenen...
Zaterdag 9 september
16.00 uur Lieve Vrouwekerkhof

Komt dat zien !!!!!

---- --