Ingezonden persbericht

** ONDER EMBARGO TOT 08-09-2006, 06.00 UUR **

Wiltec neemt Pegom Products over
Positie tapes en folie verder vergroot

Per 8 september heeft Wiltec B.V. te Uden de bedrijfsactiviteiten van Pegom Products uit Nuenen overgenomen. Wiltec versterkt hiermee de positie als specialist op het gebied van tapes en folies. De overname van Pegom Products past binnen de strategie van het Udense bedrijf om de vooraanstaande positie in de markt van industriële tapes verder uit te bouwen.

Pegom Products heeft al 15 jaar ervaring als het gaat om zelfklevende tapes en folies. Tot het uitgebreide assortiment behoren onder andere maskeertapes, dubbelzijdige tapes, schuimband, verpakkingstapes en kleeffolies. Het bedrijf heeft zich hierbij geconcentreerd op de markten automotive, interieurbouw, woninginrichting, standbouw en scheepsbouw.

De activiteiten van Pegom Products zullen als geheel worden verplaatst naar het hoofdkantoor van Wiltec in Uden. Hier zal, onder de vlag van Wiltec, de positie op de Nederlandse tape-markt verder worden uitgebouwd. Dankzij de overname is Wiltec in staat voor iedere toepassing de juiste tape aan te bieden.

Wiltec, marktleider in verf-, lijm- en kitspuitapparatuur, heeft in de loop der jaren een uitgebreid assortiment cabineproducten samengesteld. Met merknamen als Norton, Saint Gobain en Dynabrade richt Wiltec zich uitsluitend op kwalitatief hoogwaardige producten. In totaal zijn bij Wiltec 150 mensen werkzaam, en heeft het bedrijf een jaaromzet van ongeveer E 30 miljoen.De groothandel heeft inmiddels vestigingen in Uden, Spijkenisse, Kaatsheuvel, Veldhoven en Geel (België). In het recente verleden zijn al diverse bedrijven uit verschillende branches overgenomen.

Recente overnames van Wiltec:
2000
- B.C.A. Spuittechniek
- H.O. braaij
- Ter Horst Benelux

2001
- FNM Chemicals

2002
- Industrieactiviteiten SUN Electric Nederland
- Neskrid veiligheidsschoenen
- HC Safety Group

2005
- PRESTOP
- Interlloyd bedrijfskleding
- Hena Engineering

2006
- Pegom Products



Ingezonden persbericht