Ingezonden persbericht

Openingsavond UK festival exemplarisch voor het gehele festival

Op vrijdag 8 september wordt het festival geopend met de explosieve dansvoorstelling Voices van Londens topchoreograaf Rafael Bonachela. We vertonen twee hoogtepunten uit het Hidden Treasures filmprogramma en het retrospectief van regisseur Nicolas Roeg. Later op deze avond kunt u genieten van een intiem, akoestisch concert van Lou Rhodes. Deze zangeres neemt een speciale plaats in op het festival met maar liefst drie optredens: op de tweede avond van het openingsweekend presenteert zij drie jonge talentvolle singer-songwriters en op 30 september zal zij met een complete band terugkeren om het UK festival af te sluiten tijdens Singasong UK Edition.

dans

Voices

door Bonachela Dance Company
L/V | vr 8, za 9 sep, 20:30 | ¤ 13 / ¤ 11
Rafael Bonachela, een van de meest intrigerende en vernieuwende choreografen van de UK, beweegt zich met gemak tussen de mainstream en avant-garde danswereld. Zijn drijfveer is het experimenteren met pure beweging, hij noemt zichzelf dan ook een 'movement junkie'. Het contrastrijke Voices bestaat uit twee stukken met zes dansers, waarin het gebruik, de betekenis en de kracht van de stem centraal staan. Voor deze voorstelling werkte hij samen met de gevierde componist Matthew Herbert

Choreografie: Rafael Bonachela. Dans: Theo Clinkard, Delphine Gaborit, Antonia Grove, Khamlane Halsackda, Amy Hollingsworth, Alan Lambie.

muziek

Lou Rhodes

L/V | vr 8 sep, 22:30 | gratis toegang

De voormalige zangeres van Lamb schrijf nu haar eigen nummers en maakte Beloved One, een schitterend solodebuut. Met haar wonderschone hese stem, sensueel en vol soul, brengt ze betoverende liedjes met bijna pijnlijk openhartige teksten.

Lou Rhodes Presents...

L/V | za 9 sep, 22:00 | gratis toegang

Lou Rhodes presenteert drie zelfgekozen jonge talenten: de IJslandse Oddur wiens muziek een kruisbestuiving van Neil Young, James Taylor and Jeff Buckley genoemd wordt; Peggy Sue & The Pirates, muziek met prachtige melodielijnen en toch rauwe vocals door Rosa Rex en Katy Claw; en Stephen Junior, een gitarist bij wie een gitaar meer is dan een gitaar alleen.

film

The Man Who Fell to Earth

Nicolas Roeg | 1976 | 138 min

L/V | vr 8 sep, 19:30

Een gedurfd onderzoek naar sciencefiction als kunstvorm. Rocklegende David Bowie vereenzelvigt zich in zijn acteerdebuut volledig met de hoofdpersoon.

The Principles of Lust

Penny Woolcock | 2003 | 108 min

L/V | vr 8 sep, 21:30

Werkeloze schrijver wordt verleid door wilde vrouw en beleeft een zelden vertoonde emotionele dollemansrit in de wereld van drugs, stripclubs en vuistgevechten.

Graag zien wij de informatie opgenomen in de daarvoor bestemde agenda's. Mocht u langs willen komen voor een recensie laat dat tijdig weten. Er kan dan een perskaart voor u worden klaargelegd.

Vriendelijke groet,

Hans E. Merts

merts@lantaren-venster.nl

010-2772268

www.europafestival.com

Europa Festival UK is een initiatief van Lantaren/Venster. In samenwerking met Rotown, Laurenskerk Rotterdam, Jazzcafé Dizzy, off_corso, Filmhuis Den Haag en Melkweg Cinema Amsterdam.

Het festival is onderdeel van September in Rotterdam.

hhjWij kiezen ervoor om informatie per discipline te versturen. Daardoor kan het voorkomen dat u meerdere e-mails per dag ontvangt.