OpenTV en weComm werken samen aan mobiele TV-diensten

Opentv, corp.

OpenTV en weComm werken samen aan mobiele TV-diensten

AMSTERDAM, Nederland, September 7 /PRNewswire/ --


- Geïntegreerde oplossingen maken het voor operators mogelijk om abonnementsdiensten uit te breiden naar mobiele telefoons

OpenTV Corp. (Nasdaq: OPTV), een toonaangevende leverancier van enabling technologies voor geavanceerde digitale televisie diensten en weComm, een toonaangevend mobiele-technologiebedrijf, maakten vandaag een strategisch samenwerkingsverband bekend om geïntegreerde oplossingen voor mobiele televisie te leveren aan OpenTV's wereldwijde pay TV (betaaltelevisie) customer base en aan andere omroeporganisaties en leveranciers van programma's die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van een naadloze ervaring via de traditionele televisie en de mobiele tv. De oplossing zal van 8 t/m 12 september 2006 op de RAI in Amsterdam getoond worden in stand 1381 van OpenTV.

"We zijn blij dat we onze klanten een naadloze oplossing kunnen aanbieden die op een gebruikersvriendelijke manier een brug slaat tussen de tv-beleving en de beleving van de mobiele telefoon", zei Ben Bennet, Senior Vice President en Managing Director van EMEA bij OpenTV. Deze geïntegreerde oplossing is bedoeld om de uitbreiding van de televisie beleving via diverse platforms en toestellen voor onze klanten toegankelijker te maken en ze zo in staat te stellen deze beleving op een fascinerende manier te ervaren. Een eenvoudig voorbeeld van deze mobiele tv is PVR-gebruikers van OpenTV de mogelijkheid te bieden om programma's naadloos en van afstand op te nemen vanaf hun mobiele handset".

De geïntegreerde oplossing combineert de mogelijkheden en de functionaliteiten van OpenTV's geavanceerde digitale televisiesoftware, in het bijzonder van haar middleware aanbod, met weComm's golftechnologie. De oplossing vergroot OpenTV's middleware functies in de mobiele omgeving en laat electronic programming guides (EPGs) die over gezet zijn naar OpenTV's platform direct toe op de mobiele telefoon. De oplossing stelt de mobiele telefoongebruikers ook in staat om van afstand hun PVRs te programmeren en te kijken naar live of on-demand televisieprogrammering door te navigeren door de EPG resident op hun telefoon.

"De integratie van weComm's Interactive Mobile TV technologie met OpenTV's industrieleidende technologieën biedt een mogelijkheid die de op tv gebaseerde interactieve diensten voor de mobile telefoon naadloos zal vergroten", zei Oliver Sturrock, Chief Operating Officer van weComm. "We denken dat deze oplossingen uitzendorganisaties en operators zullen helpen bij het vergroten van hun capaciteit en diensten aan een jonger en meer mobiel publiek. En we denken dat door de expertise en technologieën van OpenTV en weComm te combineren we dat kunnen doen op een effectieve en naadloze manier die uiteindelijk de markt zal domineren".

De weComm oplossing is beschikbaar op Symbian OS, Microsoft Windows Mobile en Java phones en is omgezet naar meer dan 100 handsets, waaronder: Nokia, Sony Ericsson, Motorola, Samsung, Lg en de RIM Blackberry.

De oplossing is onmiddellijk beschikbaar voor klanten van OpenTV.

Over OpenTV

OpenTV is een van de grootste leveranciers van technologieën en diensten die de levering van digitale en interactieve televisie mogelijk maakt. De software van het bedrijf is al geïntegreerd in meer dan 70 miljoen digitale set-top boxes in 96 landen. De software ondersteunt programmagidsen, video-on-demand, individuele video-opnamen, verbeterde televisie, interactief winkelen, interactieve en adresseerbare reclame, spelletjes en het spelen van spelletjes en een groot assortiment toepassingen voor consumentenzorg en communicatie. Voor meer informatie, kijk op: www.opentv.com.

Over weComm

weComm is een toonaangevend mobiele-technologiebedrijf wiens golfplatform klanten in staat stelt de maximale waarde uit hun content te halen door uitgebreide, persoonlijke diensten te leveren voor mobiele toestellen.

weComm's Mobile Transport Protocol technologie (MTP) verbetert op spectaculaire wijze de prestatie en het herstellingsvermogen van de beschikbare netwerken, maakt het bezorgen van tekst- en multimedia content mogelijk en voert vitale transacties betrouwbaar uit onder een brede variëteit van netwerkomstandigheden.

Deze technologie wordt al toegepast in verschillende sectoren zoals in interactieve mobiele televisie (inclusief voor BSkyB), on-device portalen, financiële diensten, wedden en spelen en bij de promotie van consumentenmerken. weComm heeft recentelijk admo gelanceerd, een efficiënt, eenvoudig te controleren advertentiedienst die de klanten van weComm de mogelijkheid biedt extra winst te genereren uit hun mobiele publiek.

weComm werkt nauw samen met partnerorganisaties zoals Microsoft, Research in Motion (RIM), Symbian en Ericsson op een hoeveelheid van gebieden, inclusief verkoop, marketing, content, technologische ontwikkeling, integratie en plaatsing.

weComm's infrastructuur past diensten en content voor welk netwerk dan ook aan en ondersteunt een groot aanbod van handset types en platformen, inclusief Java, J2ME, Symbian Series 60 / UIQ, RIM Blackberry en Microsoft Windows Mobile (Pocket PC Phone Edition en Smartphone) Voor meer informatie, kijk op www.wecomm.com.

Website: www.wecomm.com
www.opentv.com