Gemeente Gouda


persbericht: gouda stemt in met nieuw fietspad en brug over gouwekanaal (07/09/2006)

Het college van BenW heeft ingestemd met het tracé van een nieuw aan te leggen provinciaal fietspad (F263) tussen Nieuwerkerk, Moordrecht en Gouda en de daarbij benodigde fietsbrug over het Gouwekanaal. Er is nog nadere studie nodig voor de bepaling van de exacte plek van de fietsbrug, maar dit zal ongeveer ter hoogte van de Eerste en Tweede Moordrechtse Tiendweg zijn. Dat is vlakbij het Uiverplein.

De afgelopen twee jaar heeft de provincie overlegd met de gemeente over de aanleg van het regionale fietspad, als onderdeel van het Fietsplan 2001 Provincie Zuid-Holland. De gemeente Gouda is voorstander van de aanleg van het pad. Het is een aantrekkelijke route om te fietsen en er komt aan de westzijde van Gouda dan een goede verbinding tussen de Oostpolder, Westergouwe en de binnenstad.

Deze nieuwe route ontlast de verbinding bij het Sluiseiland, wat gunstig is voor de inpasbaarheid van de nieuw aan te leggen Zuidwestelijke randweg. Uitgangspunt daarbij is dat het aantal fietsoversteken op deze weg zo laag mogelijk moet blijven voor een goede doorstroming en de veiligheid. Als veel fietsverkeer vanuit Moordrecht via de nieuwe fietsbrug rijdt, wordt dit doel bereikt.

De gemeente treedt in overleg met de provincie over de kosten, baten en bedieningsvarianten van de fietsbrug.