Ingezonden persbericht


GORILLABABY IN BLIJDORP

Vrijdag 8 september is gorilla Astra bevallen van een baby. Voor Astra en vader Dango is dit het eerste jong. Moeder en kind maken het goed en Astra gedraagt zich als een zorgzame moeder. Het geslacht van de gorillababy is nog onbekend. Dat is in het begin altijd lastig om te zien. Pas als het geslacht bekend is, zal er een naam aan de baby worden gegeven.

Moeder Astra is in 1995 geboren in Diergaarde Blijdorp en heeft om haar heen diverse moeder gorilla's met hun kleintjes zien omgaan. Hierdoor heeft ze een hoop kunnen leren, waardoor verwacht wordt dat ze een prima moeder zal zijn. Vader Dango is in 1992 geboren in Boedapest en is - via een mannengorilla groep in Duitsland - naar Diergaarde Blijdorp gekomen om een groep te vormen met Quenta en Astra. Deze groep zal naar verwachting volgend jaar afreizen naar Shanghai, China.

Moeder en jong zijn dagelijks voor het publiek te zien in hun binnenverblijf.

GeĂŻnteresseerde pers is welkom om moeder en jong te bewonderen. Filmen en/of fotograferen is mogelijk op afspraak. Bij belangstelling graag contact opnemen met Blijdorp voorlichting: 010-4431527