Politie Zeeland


---

Z-2272-2006 Aanrijding met letsel in Hoek; politie zoekt getuige
Een 19-jarige automobilist uit Oostburg heeft vanmorgen op de Hoekseweg in Hoek een aanrijding veroorzaakt.
De man reed, rond 08.41 uur, over voornoemde weg en kwam, door onbekende oorzaak, op de verkeerde weghelft terecht. Daar reed juist een auto die bestuurd werd door een 40-jarige man uit Terneuzen. Beiden kwamen frontaal met elkaar in botsing. De 40-jarige man is uitgeweken en reed de dijk af. Zijn auto kwam, vier meter lager, tot stilstand in een sloot. Toen de Zeeuwse politie ter plaatse kwam lag de 40-jarige man naast zijn auto op de grond, hij was door een omstander uit zijn auto getild. De man was in shock en is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen. De 19-jarige is ook met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht ter observatie. Door de aanrijding lagen er veel brokstukken op de weg die door de Provincie zijn opgeruimd. Tot 11.00 uur is er enige hinder geweest voor het overige verkeer, tot dat tijdstip heeft de politie het verkeer geregeld. De Zeeuwse politie is op zoek naar een motorrijder die, op het tijdstip van het ongeval, achter de auto van de 19-jarige reed. Hij wordt verzocht te bellen met telefoonnummer 0900-8844 of zich te melden op het politiebureau in Terneuzen. Mogelijk kan de motorrijder nog wat meer vertellen over het ongeluk.

O-2273-2006 Aanrijding motor auto in Bruinisse
Op de Philipsdam in Bruinisse heeft vanmiddag rond 14.01 uur een aanrijding plaatsgevonden waarbij een motorrijder gewond is geraakt.
Er stond een kleine file voor de Krammersluizen in Bruinisse, omdat er een defect was geweest aan de slagbomen. Op het moment dat het verkeer weer een beetje op gang kwam, reed een motor (bestuurd door een 38-jarige man uit de gemeente Tholen) langs de file en gaf vol gas. Onmiddellijk na het sluizencomplex is een lange, flauwe bocht. Daarom zag de motorrijder niet dat er uit tegengestelde richting een automobilist kwam (die ook de file voorbijreed), hij kon nog net uitwijken en beide voertuigen passeerden elkaar. Enige meters later kwam de motorrijder ten val omdat hij de macht over zijn stuur verloor. De traumahelicopter werd opgeroepen, evenals twee ambulances. De motorrijder is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij, na behandeling, weer mocht vertrekken. Over zijn, vermoedelijk lichte, verwondingen is niets bekend. Door de Zeeuwse politie wordt proces-verbaal opgemaakt, omdat beide bestuurders een verkeerde manoevre hebben gemaakt en zich gevaarlijk hebben gedragen in het verkeer.

W-2274-2006 Aanrijding in Aagtekerke
Op de Pekelingseweg in Aagtekerke heeft vanmiddag rond 14.14 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 23-jarige automobiliste uit de gemeente Veere reed achter een tractor met cultivator. De tractor wilde linksaf slaan om een akker op te rijden. Vermoedelijk heeft de automobiliste de snelheid van de tractor niet goed ingeschat, want ze reed achterop de cultivator. Door de botsing bogen het dak en een van de deurstijlen om. De voorruit barstte en de vrouw liep snijwonden op, in haar armen, door rondvliegend glas. Haar auto werd total loss verklaard. De auto is weggesleept door een takelbedrijf.

---- --