Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 08-09-2006

Aangehouden voor diefstal uit bedrijf

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag zijn twee mannen, 19 jaar uit Vlijmen en 22 jaar uit Rosmalen aangehouden. Ze werden in een bedrijf aan de Ruwekampweg in s-Hertogenbosch betrapt toen ze enkele Tomtom navigatiesystemen probeerden weg te halen. Het tweetal is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Meisjes aangehouden voor winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Donderdagavond zijn twee meisjes van 14 jaar uit s-Hertogenbosch aangehouden. Ze werden in een winkel aan de Arena in s-Hertogenbosch betrapt toen ze sieraden wegnamen. Ze werden door medewerkers van de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij onderzoek bleek, dat ze ook in een andere winkel sieraden hadden weggehaald. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze overgedragen aan de ouders.

Jongeren aangehouden voor poging tot inbraak in auto

s-Hertogenbosch Donderdagavond zijn twee jongeren, 17 en 19 jaar uit s-Hertogenbosch aangehouden. Even na 22.30 uur, werd gemeld dat er werd ingebroken in een busje dat geparkeerd stond aan de Pastoor Mutsaersstraat in s-Hertogenbosch. Van de auto was een ruit ingeslagen. De daders waren overlopen door de eigenaar van de bus en weggerend. Op aanwijzing van getuigen konden de twee jongen in hun woningen worden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Te veel gedronken, rijbewijs ingevorderd

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 02.00 uur, werd op de Vughterstraat in s-Hertogenbosch een 36-jarige man uit s-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden voor vernielingen aan autos

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag is een 18-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op de Koninginnenlaan in s-Hertogenbosch spiegels van enkele geparkeerde autos te hebben vernield. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Motorrijder gewond bij aanrijding

Drunen Vrijdagmorgen is een 55-jarige motorrijder uit Waalwijk bij een aanrijding gewond geraakt. De man reed vanaf Elshout de Rijksweg A59 op. Op de weg werd op dat moment langzaam gereden. De man bemerkte te laat dat de auto, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Kerkdriel, die voor hem reed, afremde. Hij reed achter tegen de auto en kwam ten val. De man is met verschillende gebroken ribben overgebracht naar een ziekenhuis in Waalwijk.

Spookrekeningen

s-Hertogenbosch De afgelopen dagen zijn bij de politie verschillende meldingen binnengekomen van bedrijven die rekening hebben gekregen van een bedrijf Makkelijkgevonden.nl. Het blijkt dat de bedrijven die de rekeningen hebben ontvangen op geen enkele manier zaken hebben gedaan met het bedrijf Makkelijkgevonden.nl. Uit onderzoek is gebleken dat het genoemde bedrijf niet bestaat en niet is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het gaat in alle gevallen om rekeningen van enkele tientallen euros. Dergelijke rekening worden door bedrijven vaak snel afgewerkt zonder te controleren of ze juist zijn.

De politie adviseert om bij rekeningen steeds te controleren of hiervoor een dienst of product is geleverd, voordat tot betaling wordt overgegaan. Ook stelt de politie er prijs op dat bedrijven die rekeningen hebben ontvangen van Makkelijkgevond.nl dit melden bij de politie. Dit melden kan schriftelijk door de rekening met een briefje te sturen naar de politie Brabant-Noord, district Den Bosch CIC, postbus 90163, 5200 MS s-Hertogenbosch.

Beginnend bestuurder te veel gedronken

Boxtel In de nacht van donderdag op vrijdag, even voor 00.30 uur, werd op de Bosscheweg in Boxtel een 19-jarige beginnende bestuurder bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.

Beginnende bestuurders hebben een zogenaamd punten rijbewijs. Voor bepaalde overtredingen en voor misdrijven krijg je strafpunten. Het rijden onder invloed is een misdrijf en hiervoor worden dan ook strafpunten gegeven.

Aanrijding en te veel gedronken

Helvoirt In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 01.10 uur werd een aanrijding gemeld op de Nieuwkuikseweg in Helvoirt. Een auto was tegen een boom gereden. De 32-jarige bestuurder uit Drunen bleek bij controle te veel te hebben gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor is hij bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur.

Rijden onder invloed

Zeeland Donderdagavond, rond 22.50 uur, werd op de Kerkstraat in Zeeland een 56-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man blies ruim vier keer het maximaal toegestane. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 12 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden voor vernieling

Volkel In de nacht van donderdag op vrijdag is een 22-jarige man uit Veghel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op de Antoniusstraat in Volkel een verdeelkast van KPN te hebben vernield. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij vrijdag heengezonden.

Te veel gedronken op de fiets

Odiliapeel In de nacht van donderdag op vrijdag, even voor 05.00 uur, werd op de Rouwstraat in Odiliapeel een 22-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed op een fiets terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 10 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bromfietscontrole

Oss Donderdag is op het Woud in Oss een bromfietscontrole gehouden. Er werden in totaal 35 bromfiets op de rollentestbank getest. Elf bromfietsen bleken niet in orde te zijn en te hard te rijden. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden voor mishandeling

Berghem Donderdagavond is een 15-jarige jongen uit Berghem aangehouden. Hij had op het Meester Gielenplein in Berghem een 15-jarige plaatsgenoot mishandeld. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt .

Lichtgewonden bij ongeval

Heeswijk Dinther Vrijdagmorgen zijn twee personen licht gewond geraakt bij een aanrijding. Een 61-jarige man uit s-Hertogenbosch fietste over het fietspad van de Kanaaldijk Noord in Heeswijk Dinther. Daar werd hij van achter aangereden door een bromfiets, bestuurd door een 17-jarige jongen uit Den Dungen. Door de aanrijding raakten ze gewond en zijn voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Fietsster gewond bij aanrijding

Sint Antonis Donderdagmiddag is een 14-jarig meisje uit Sint Hubert bij een aanrijding gewond geraakt. Het meisje fietste over het fietspad van de Stevensbeekseweg in Sint Antonis. Op de kruising met de Sambeeksedijk werd ze aangereden door een tractor met aanhangwagen, bestuurd door een 55-jarge man uit de Mortel, die vanaf de Sambeeksedijk de Stevensbeekseweg op wilde rijden. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer.

Vrouw gewond bij aanrijding

Cuijk Donderdagavond is een 74-jarige vrouw uit Beers bij een aanrijding gewond geraakt. Een auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Gassel reed over de Beerseweg in Cuijk. Op die weg kwam hij in aanrijding met de vrouw die met haar fiets vanuit een uitrit de weg op reed. De vrouw is met onder andere een gebroken been overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

Aanrijding en te veel gedronken

Oeffelt In de nacht van donderdag op vrijdag. Even voor 03.00 uur, werd een aanrijding gemeld op de Dorpsstraat in Oeffelt. Een auto bleek midden op de rotonde stil te staan. De 26-jarige bestuurder was rechtdoor gereden. Bij controle bleek, dat hij te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor is hij bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.