Politie Groningen

Vrijdagmiddag 8 september 2006

Provincie Groningen, 08-09-2006

Haren: invordering rijbewijzen

De politie heeft vrijdag op de A28 tussen Groningen en Haren het rijbewijs ingenomen van twee automobilisten. Vanwege wegwerkzaamheden is op dat deel van de A28 de maximaal toegestane snelheid 70 km/uur. Een 23-jarige automobilist uit Delfzijl reed daar 124 km/uur. Een even oude bestuurder uit Lucaswolde reed 120 km/uur. Tegen beide mannen maakt de politie proces-verbaal op.

Groningen: controle verkeerslichten

De politie heeft vrijdagmorgen in de Sint Jansstraat, Turfsingel en Schuitendiep in Groningen verkeerslichtcontroles gehouden. In totaal heeft de politie 12 personen, zowel automobilisten als fietsers, beboet voor rijden door rood licht.

Groningen: jongen gewond bij ongeval

Een 5-jarige jongen uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Eikenlaan in zijn woonplaats. De jongen kwam op zijn fietsje uit de Iepenlaan en stak de Eikenlaan over. Hij zag daarbij een 60-jarige automobiliste over het hoofd. De jongen is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadskanaal: diverse inbraken autos

De politie heeft vrijdag in Stadskanaal negen aangiftes van auto-inbraken opgenomen. Opvallend bij deze aangiften is dat er geen braaksporen zijn. In alle gevallen gaat het om autos met een elektrische deurvergrendeling. Bij de inbraken werden diverse goederen uit de autos weggenomen. In de afgelopen weken zijn nog zeker een twintigtal aangiften gedaan van soortgelijke inbraken verspreid over Stadskanaal. De politie adviseert auto-eigenaren om geen waardevolle spullen en/of papieren in de auto achter te laten. Verdachte omstandigheden kunnen altijd bij de politie gemeld worden.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag een snelheidscontrole gehouden op de Woldweg in Appingedam: aantal geregistreerde voertuigen: 1051, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.