KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

8-9-2006

Matchracen - Team Roos Henry Lloyd door naar halve finale Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen in IJmuiden

Vandaag was er in IJmuiden volop wind en zon tijdens het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen dat plaatsvindt vanaf de Hiswa te Water. Een groot aantal bezoekers heeft vanaf de Delta Lloyd Pier op de Hiswa te Water de twee wedstrijden tussen team Maarten Jamin en team Roos Henry Lloyd kunnen aanschouwen.

De winst in de eerste wedstrijd ging naar team Jelle Roos Henry Lloyd met zijn bemanning Maarten Innemee en Frans Hin. In de eerste race maakte team Maarten Jamin een fout voor de start en ontving hiervoor een penalty. Bij de start werd de boei geraakt, waardoor het team een tweede penalty ontving. Reglementair moet het team de penalty direct nemen. Het team van Maarten Jamin heeft de penalty niet direct genomen en werd hierdoor gediskwalificeerd. De tweede wedstrijd werd niet geldig verklaard wegens een technisch mankement aan de boot van team Maarten Jamin. Na het verhelpen van de technische problemen, werd de tweede race opnieuw gestart. Deze race was erg spannend tot aan de start. Beide teams lagen tot vlak voor de start in de wind om zo de beste positie te bepalen. Bij de start werd er door team Maarten Jamin wederom de boei geraakt. Hierdoor ontving team Maarten Jamin wederom een penalty. Team Roos Henry Lloyd pakte de voorsprong direct vanaf de start.
De betere boathandling en tactische manoeuvres leidden uiteindelijk tot de duidelijke overwinning.
Het was leuk, we hadden duidelijk een betere boathandling, dat gaf de doorslag, aldus het winnende team van Jelle Roos.

Morgen, zaterdag 9 september, worden de halve finales gevaren. Kirsten Groeneveld (provincie Noord-Holland) gaat de strijd aan met Gaston Loos (provincie Utrecht) in de eerste halve finale om 13.00 uur. De tweede halve finale wordt gevaren om 14.00 uur tussen Richard Rot (provincie Zeeland) en Jelle Roos, de huidige Nederlands kampioen. Vanaf 13.00 uur zijn de wedstrijden met live verslag, te volgen vanaf de Delta Lloyd Pier op de Hiswa te water. Op zondag 10 september wordt de finale om 14.00 uur gevaren

Internetadres: www.watersportverbond.nl/matchracen
E-mailadres:matchracen@watersportverbond.nl