Gemeente Wassenaar

"FEEST!" 20 JAAR OPEN MONUMENTENDAG OP ZATERDAG 9 SEPTEMBER A.S.

Paauw historisch feest
Wassenaar, 12-06-2006

In 1853 liet hij het paleisje grondig verbouwen.

De Gemeente Wassenaar kocht in 1925 het monumentale gebouw dat dienst ging doen als gemeentehuis. De balzaal werd ingericht voor de raadsvergaderingen. Nog altijd is de balzaal intact, zoals ten tijde van de Prins.

* Op 4, 5 en 6 september verzorgt Dansschool Evert Castelein uit Leiden een dansdemonstratie en een workshop voor de leerlingen van alle Wassenaarse basisscholen in deze balzaal.


* Woensdag 6 september om 20.00 uur is de opening van een overzichtstentoonstelling âMonumenten in beeldâ met themaâs van de voorgaande jaren. De jeugd zal deze tentoonstelling âaankledenâ met zelfgemaakte feestmaskers. Er is een lezing over de volkscultuur, gebruiken en feesten in vroegere tijden.


* Een boekwerkje gaat breed in op het thema van dit jaar met een belichting van festiviteiten in herbergen, de stemmingen van molenwieken, kerkelijke feesten, volksfeesten rondom de Oranjes en de jaarlijkse kermis.


* Zaterdagavond 9 september is de balzaal ingericht voor een groot bal op De Paauw. Iedereen is dan welkom voor een geweldig feest, kaarten zijn verkrijgbaar bij Wassenaarse Bibliotheek en Gemeentekantoor.

We wensen u een plezierige Open Monumentendag toe !

Comité Open Monumentendag
Wassenaar